x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dumitru Dragomir: Demersul DNA reprezintă un abuz incalificabil

Dumitru Dragomir: Demersul DNA reprezintă un abuz incalificabil

de Ovidiu Ciutescu    |    14 Mai 2008   •   00:00
Dumitru Dragomir: Demersul DNA reprezintă un abuz incalificabil

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că procurorii de la DNA l-au trimis în judecată în mod abuziv, şi nu înţelege care este temeiul începerii urmăririi penale în cazul de luare de mită.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că procurorii de la DNA l-au trimis în judecată în mod abuziv, şi nu înţelege care este temeiul începerii urmăririi penale în cazul de luare de mită.

RĂBUFNIRE. "Eu nu judec procurorii, chiar dacă m-au trimis în judecată greşit. De luni nu mai sunt supărat nici măcar pe Iacov, pentru că am văzut declaraţiile lui şi nici de acolo nu prea reiese că aş fi acuzat de ceva. Nici el nu prea mă acuză. Eu nu sunt atât de mare şi de bogat ca Gigi Becali ca să dau în procurori. Aştia sunt puşi acolo ca să primească ordine: 'vezi că vrem să îl speriem pe ăla, vrem să îl curăţăm pe ăla', asta fac procurorii. Rechizitoriul este un abuz incalificabil. Nu înţeleg unde este mita. Adică nu mai sunt valabile contractele semnate în faţa notarului? Şi ce a mai apărut de Vântu sunt nişte prostii. Păi ce treabă avea Vântu? Ce, Iorgulescu mi-a zis mie de unde a luat pământul?", a susţinut Dumitru Dragomir. Preşedintele LPF a mai precizat că procurorii nu sunt la curent cu toate datele, iar terenul a fost cumpărat cu aprobarea Adunării Generale, nu aşa cum se arată în rechizitoriu: "Terenul pe care este acum Liga Profesionistă de Fotbal valorează cam cinci milioane de euro, iar clădirea ajunge cam pe la şapte milioane. Eu am făcut totul cu aprobarea Adunării Generale. Aici nu cred că a existat în decursul ultimilor 18 ani metru pătrat sub 500 de dolari. Ei nu ştiu multe. Dacă eram un prost, muream în Gara de Nord când am fugit de acasă".

 

ANCHETĂ. Procurorii DNA au dispus, în data de 7 mai, trimiterea în judecată a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, a fiului său Bogdan Dragomir, precum şi a fostului preşedintele al echipei FC Naţional Gino Iorgulescu, acuzaţi în legătură cu construcţia noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir este acuzat de infracţiunea de luare de mită, iar Gino Iorgulescu, ex-preşedinte al Fotbal Club "Naţional" şi membru în Adunarea Generală a LPF, este acuzat de dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi fiul preşedintelui LPF, Bogdan Dumitru Dragomir, asociat unic al SC "Bodu" SRL Bucureşti, acuzat de spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Totodată, şi Florin Bogdan Bădiţă, fost angajat al LPF ca şofer personal al inculpatului Dragomir Dumitru şi care îndeplineşte funcţia de administrator al SC "Bodu" SRL Bucureşti din 1 februarie 2004. Acesta este acuzat de complicitate la luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals. Procurorii afirmă, în rechizitoriu, că, la data de 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir a primit de la Gino Iorgulescu un teren în suprafaţă de 351,79 mp, în valoare de 32.600 USD, amplasat în Bucureşti. În schimbul acestuia, Dragomir ar fi acceptat cumpărarea de către Ligă a unui teren în suprafaţă de 1.497 mp (amplasat în aceeaşi zonă) şi a unei construcţii nefinalizate, în suprafaţă de 279,72 mp, ridicate fără autorizaţie pe terenul respectiv. Potrivit anchetatorilor, LPF a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului Ligii pentru suma de 355.000 USD, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată.

 

×
Subiecte în articol: magazin dumitru dragomir dumitru dragomir