x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Echipaj al Air France, blocat la Bombay

Echipaj al Air France, blocat la Bombay

de Marina Constantinoiu    |    27 Noi 2008   •   00:00

Cincisprezece membri ai unui echipaj al companiei aeriene Air France sunt blocaţi într-un hotel din Bombay, la Oberoi-Trident, una dintre ţintele atentatelor care s-au soldat cu moartea a cel puţin 100 de persoane în acest oraş indian, relatează AFP.



Membrii echipajului ar fi urmat să efectueze un zbor între Bombay şi Paris, au declarat surse bine informate. Aceleaşi surse au precizat că membrii acestui echipaj nu sunt luaţi ostatici, dar sunt blocaţi în camerele lor de hotel.

Potrivit unui ziarist al Agenţiei France Presse, aflat la faţa locului, la hotelul Trident/Oberoi s-a declanşat un incendiu, în timpul unei operaţiuni de eliberare a ostaticilor, conduse de forţele de ordine indiene. Pe ferestrele unei camere de la etajul patru al hotelului Trident/Oberoi ieşea fum, iar flăcări puteau fi văzute şi în interiorul hotelului, a constat un jurnalistul.  Mai multe focuri de armă puteau fi auzite dinspre aripa de nord-vest a hotelului de lux, în timp ce forţele armate au lansat o operaţiune pentru a elibera aproximativ 200 de persoane încă reţinute în interior, potrivit jurnalistului. Poliţia evacuase anterior din hotel 14 persoane, a precizat un reprezentant al poliţiei din Bombay, Snajay Barve, adăugând că poliţia se află în continuare în interiorul clădirii. Vicepreşedintele Grupului hotelier Oberoi, S.S. Mukherji, anunţase anterior că joi 200 de persoane se aflau încă în hotel.
Pe de altă parte, un cetăţean polonez s-ar afla şi el blocat în hotelul Oberoi, după cum a anunţat Piotr Opalinski, însărcinatul polonez cu afaceri în India. Contactat telefonic, Opalinski a precizat că polonezul este "în siguranţă", deşi rămâne blocat în hotel. "În astfel de situaţii trebuie să rămâi ascuns, atât în timpul atacului, cât şi al intervenţiei antiteroriste. Ştim că este în siguranţă pentru că am vorbit cu el la telefon", a spus diplomatul polonez. Potrivit oficialului citat, mai mulţi polonezi se aflau în acest hotel marţi seara, cu ocazia unei recepţii organizate de consulatul polonez.

×
Subiecte în articol: lumea