x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Elefanţii dintr-o rezervaţie din Kenya pot fi urmăriţi online

Elefanţii dintr-o rezervaţie din Kenya pot fi urmăriţi online

15 Sep 2015   •   19:34
Elefanţii dintr-o rezervaţie din Kenya pot fi urmăriţi online

Internauţii pot urmări de acum, printr-un simplu click, elefanţii din rezervaţia naturală kenyană Samburu (centrul ţării) prin intermediul Google Street View, a anunţat filiala din Kenya a gigantului internet american.

Un vehicul echipat cu camere la 360 de grade a filmat imagini în februarie în rezervaţia naturală în cadrul unui proiect - desfăşurat în colaborare cu grupul de apărare a mediului Save the Elephants - care vizează să sensibilizeze oamenii în privinţa pachidermelor ameninţate de braconieri, relatează AFP. Camere speciale instalate pe maşină au filmat imagini la 360 de grade în Samburu pentru a alimenta baza de imagini Street View ce permite efectuarea unor vizite virtuale.

Chiar dacă acest serviciu al Google s-a aflat de-a lungul anilor în centrul multor polemici, îndeosebi în Europa, fiind acuzat că strânge ilegal date private sau că le protejează insuficient, de această dată nu riscă să primească cereri de blurare.

"Este extrem de interesant să putem deschide o fereastră spre Samburu care să ne permită să protejăm mai bine elefanţii", cea mai mare populaţie de animale din rezervaţia de 165 de kilometri pătraţi, spune directorul asociaţiei Save the Elephants, Iain Douglas-Hamilton, din Samburu, (300 de kilometri nord de Nairobi). "Sperăm că, după ce am adus Street View la Samburu, oamenii din lumea întreagă vor aprecia mai corect importanţa elefanţilor", afirmă şi directoarea de marketing a Google Kenya, Farzana Khubchandani.

Kenya se confruntă cu un braconaj masiv care ameninţă cei 30.000 de elefanţi şi 1.000 de rinoceri de pe teritoriul său. Kilogramul de fildeş se vinde în China şi în alte ţări asiatice cu peste 2.000 de dolari, preţuri care îi fac pe apărătorii mediului să se teamă de dispariţia elefanţilor africani peste o generaţie, încheie AFP.

×