x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Enigma mumiei extraterestre

Enigma mumiei extraterestre

de Radu Popa    |    01 Iul 2005   •   00:00
Enigma mumiei extraterestre
MISTERE
Wilson Estovici Neto, administrator si proprietar al Muzeului de Istorie Naturala din Uberaba, oras aflat in vestul statului brazilian Minas Gerais, declara ca institutia amintita, circul si teatrul, infiintate de unul dintre stramosii sai, adapostesc obiecte din intreaga lume.

In timpul calatoriilor, membrii familiei Estanovici au obtinut, prin donatii, artefacte, pietre si obiecte stranii cazute din spatiu sau a caror origine a ramas incerta. Un exponat iesit din comun a atras atentia membrilor grupului "Planeta Terra", o echipa de specialisti sud-americani pentru cercetarea fenomenelor paranormale. Este vorba despre un craniu mumificat, asemanator celor descrise in relatarile despre extraterestri. Acesta are dimensiuni mari, este lipsit de urechi, iar "ochii" si gura au forme neobisnuite. Toate aceste caracteristici au trezit interesul si admiratia celor care se ocupa cu studiul fenomenelor paranormale. Administratorii Muzeului sustin ca stiu care este provenienta scheletului, stabilita cand au incercat "demumificarea" obiectului, achizitionat in Egipt. Mumia este expusa doar duminica si numai sub o stricta supraveghere. Potrivit personalului institutiei, pana in prezent, s-au inregistrat cel putin 10 tentative de a fura scheletul. Craniul este de circa doua ori mai mare decat cel al unei fiinte umane adulte, fiind disproportionat fata de restul corpului, care masoara circa 50 cm lungime. Un picior, prevazut cu sase degete, este, de asemenea, mumificat.

ORIGINE INCERTA. Uberaba este o asezare situata la 210 km vest de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, si la 300 km sud de Brasilia, capitala administrativa a tarii. Brunila Barms, specialista in OZN-uri, marturiseste ca se indoieste de provenienta egipteana a mumiei. Uberaba se afla la doar 50 kilometri de cascadele de pe Rio Plata. Indienii Kavapo, care traiesc in regiune, ar fi putut descoperi strania mumie in "orasul disparut", Maralit-Aconcagua, din regiunea Planalto, in jungla statului Mato Grosso do Sul, pentru ca, ulterior, sa o vanda stamosilor lui Estevanovici. Maralit-Aconcagua este un celebru oras disparut, ce suscita interesul omenirii de mii de ani, dupa disparitia legendarului continent Atlantida. Colonelul Percy H. Fawcett, fiul sau, Jack, si Raleigh Rimmell au disparut in mod misterios, in anul 1925, in timpul unei expeditii ce avea drept scop descoperirea asezarii amintite.

×