x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008 / Spiridon Mutu: "Să marcheze cu Italia şi să ne scoată pe toţi în stradă"

EURO 2008 / Spiridon Mutu: "Să marcheze cu Italia şi să ne scoată pe toţi în stradă"

10 Iun 2008   •   00:00

12:52 "Deşi în general sunt un tip calm, în timpul partidelor sunt foarte agitat. Ţip, dau cu pumnii prin aer, răcnesc. Aşa sunt eu. Trăiesc jocurile la intensitate maximă".



"Adi a jucat în nota echipei. A avut unele situaţii în care, cred eu, putea scoate mai mult. Oricum, cred că evenimentele neplăcute din ultimul timp l-au afectat din punct de vedere moral", a declarat Spiridon Mutu, care i-a adresat o rugăminte fiului său: "Să marcheze cu Italia şi să ne scoată pe toţi în stradă. Aşa cum îl ştiu eu pe Adi, un tip tare, în meciul cu Italia va avea o evoluţie foarte bună".

Spiridon Mutu crede că meciul naţionalei cu Italia este decisiv pentru calificărea în sferturile competiţiei. "Înaintea Campionatului European, toţi ne vedeau deja cenuşăreasa grupei. Acum am luat un punct Franţei şi îndrăznim să facem calcule. Părerea mea este că acest rezultat de egalitate ne dă şanse mari în continuare. Acum totul depinde de noi, de felul în care vom şti să gestionăm acest punct obţinut în prima etapă. Nu trebuie să pierdem cu Italia. Şi dacă vom ataca puţin mai mult ca în meciul cu Franţa, putem da marea lovitură. Să nu uitaţi că Italia nu are voie să mai facă niciun pas greşit, iar noi putem profita de acest lucru".

Tatăl liderulu naţionalei are superstiţii la fiecare meci al fiului său şi trăieşte la intensitate maximă toate partidele. "Eu am superstiţiile mele legate de meciurile în care evoluează Adi. Stau singur în dormitor, nu suport pe nimeni alături de mine. Şi mai am o superstiţie. Înaintea partidelor eu nu vorbesc cu el. Nu îi urez baftă, nu îi spun succes. Vorbim după meciuri. De fiecare dată când am procedat aşa, a ieşit bine. Adi a vorbit însă foarte mult la telefon cu mama sa şi ea a fost cea care i-a urat baftă. Deşi în general sunt un tip calm, în timpul partidelor sunt foarte agitat. Ţip, dau cu pumnii prin aer, răcnesc. Aşa sunt eu. Trăiesc jocurile la intensitate maximă".


Mutu, locul 9 într-un top al jucătorilor "cheie" de la Euro-2008 

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost inclus de publicaţia The Sun într-un top 10 al jucătorilor "cheie" de la Campionatul European şi este considerat principala speranţă a României în partidele din grupa C, în care "tricolorii" au ca adversare Italia, Franţa şi Olanda.

Mutu ocupă poziţia a noua în această ierahie a jucătorilor care se pot dovedi decisivi pentru echipele lor. "Fostul atacant al echipei Chelsea este omul în care România îşi pune toate speranţele în bătăliile cu Italia, Franţa şi Olanda pentru a scăpa din grupa morţii. Cînd nu este în formă, jucătorul de la Fiorentina este un lux care nu e necesar. Dar dacă Mutu ajunge la forma maximă, echipa lui poate surprinde adversarii superbi din grupa C", scrie tabloidul britanic.

Adversarii României au şi ei reprezentanţii lor în acest top. Locul şase este ocupat de olandezul Ruud van Nistelrooy, "unul dintre cei mai consistenţi atacanţi ai Europei din ultimele decenii", pe poziţia a cincea se află tot un atacant, italianul Luca Toni, de la Bayern Munchen, considerat "omul pe care Italia se bazează pentru glorie", în timp ce francezul Franck Ribery, tot de la campioana Germaniei, este "cel care nu-l poate înlocui pe Zinedine Zidane, dar încearcă admirabil să îi calce pe urme marelui jucător".

Pe primul loc în acest clasament este portughezul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, urmat de spaniolul Fernando Torres (Liverpool) şi germanul Michael Ballack (Chelsea). În ierarhia realizată de The Sun se mai regăsesc croatul Luka Modrici (Tottenham, locul 7), suedezul Zlatan Ibrahimovici (Inter Milano, locul 8) şi rusul Andrei Arşavin (Zenit Sank Petersburg, locul 10).
Mediafax

 

×
Subiecte în articol: magazin mutu italia