x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Farse celebre

Farse celebre

de Raluca Grintescu    |    31 Mar 2006   •   00:00
Farse celebre
MAGAZIN
Cele mai tari pacaleli de 1 aprilie din istorie

PI. Editia din aprilie 1998 a ziarului New Mexicans for Science and Reason a publicat un articol care sustinea ca legislatia statului Alabama a votat pentru schimbarea valorii constantei matematice "pi" din 3,14159 in valoarea "biblica" 3,0. Desi articolul a "umblat" multa vreme pe internet, legislatura s-a sesizat doar cand a inceput sa primeasca sute de telefoane de la oameni care contestau schimbarea.

STANGACI. In 1998, Burger King a publicat o pagina de reclama in ziarul USA Today, in care anunta ca au introdus o noua "senzatie" in meniu: "hamburgerul stangaci" pentru cele 32 de milioane de americani stangaci. Potrivit anuntului, noul sendvis are aceleasi ingrediente ca si cel original, doar condimentele sunt rotite la stanga cu 180 de grade pentru clientii stangaci.

GRAVITATIE. In 1976, astronomul britanic Patrick Moore a anuntat la radio BBC ca la ora 9:47 se va produce un eveniment unic pe care ascultatorii il vor putea experimenta chiar in casele lor. Se pare ca planeta Pluton va trece in spatele lui Jupiter, cauzand pentru un scurt moment o aliniere gravitationala care va interactiona si va micsora gravitatia Pamantului. Moore le-a mai spus ascultatorilor sai ca, daca vor sari in aer exact in momentul producerii fenomenului, vor experimenta o senzatie ciudata de zbor. Dupa ora fixata, BBC 2 a inceput sa primeasca sute de telefoane de la ascultatori care sustineau ca au trait acea senzatie.

MARATON. In 1981, ziarul Daily Mail a dezvaluit o poveste conform careia un alergator japonez, Kimo Nakajimi, care s-a inscris in Maratonul londonez, dar, din cauza unei grave erori de traducere, a crezut ca are de alergat 26 de zile si nu 26 de kilometri. Ziarul a mai dezvaluit ca Nakajimi se afla in continuare in competitie, fugind undeva pe strazile Angliei, hotarat sa termine cursa. Traducerea gresita a fost pusa pe seama unui director de import, Timothy Bryant, care ulterior a spus presei: "Am tradus regulile si i le-am trimis. Cred ca am facut o greseala, intrucat invat limba japoneza abia de doi ani".

INTERNET. Un articol semnat de John Dvorak in aprilie 1994 in revista PC Computing descria aparitia unei legi a Congresului care va interzice folosirea in stare de betie a internetului sau discutarea problemelor sexuale pe o retea publica. Acest lucru a dus la invadarea Congresului cu telefoane de furie, motiv pentru care senatorul Edward Kennedy a fost nevoit sa nege oficial zvonul.

Operatiunea Parallax


In 1979, radioul londonez Capital a anuntat ca operatiunea Parallax intra pe ultima suta de metri. Scopul acesteia era de a resincroniza calendarul britanic cu restul lumii. Guvernul a explicat ca, din 1945, Marea Britanie a ajuns cu 48 de ore inaintea tuturor tarilor datorita schimbarii constante "inainte si inapoi" a timpului de vara britanic. Pentru a remedia situatia, guvernul britanic s-a decis sa anuleze zilele de 5 si 12 aprilie ale anului. Dupa anunt, radioul a primit mii de telefoane. Un patron dorea sa stie daca in acest caz isi va plati angajatii pentru zilele lipsa. Altul, in schimb, era curios sa afle ce se intampla cu ziua de nastere care cade intr-una din zilele anulate.

Asa cum spune si Anatole France, "daca milioane de oameni cred intr-o prostie, tot prostie ramane" Si cand te gandesti ca lucrurile din Orientul Mijlociu n-ar putea sta mai prost de-atat …
×