x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun FBI – Părţi componente ale unei bombe descoperite pe un aeroport american

FBI – Părţi componente ale unei bombe descoperite pe un aeroport american

04 Apr 2008   •   00:00

Lichidele din valiza unui pasager al companiei Air Jamaica ar fi putut provoca o explozie devastatoare dacă s-ar fi aprins în timpul zborului, a declarat un agent FBI, la audierea unui bărbat acuzat că a încercat să aducă elemente pentru fabricarea bombelor la bordul unui avion.



Lichidele din valiza unui pasager al companiei Air Jamaica ar fi putut provoca o explozie devastatoare dacă s-ar fi aprins în timpul zborului, a declarat un agent FBI, la audierea unui bărbat acuzat că a încercat să aducă elemente pentru fabricarea bombelor la bordul unui avion, relatează Reuters.

"Dacă ar fi fost introdusă o sursă potrivită de căldură, absolut", nitrometanul s-ar fi putut aprinde, a mărturisit agentul FBI Kelly Boaz la audierea lui Kevin Brown.

Jamaicanul în vârstă de 32 de ani a fost arestat marţi pe aeroportul internaţional Orlando, din Statele Unite, în timp ce se pregătea să se îmbarce pentru o cursă către Montego Bay, în Jamaica.

FBI a declarat că valiza conţinea două tuburi galvanizate, două sticle conţinând alice, un detonator de grenade, baterii, brichete, gaz pentru brichete şi două sticle din plastic conţinând nitrometan, un lichid folosit ca solvent industrial şi combustibil pentru maşinile de curse.

Apărătorul din oficiu, Clarence Counts, a argumentat că lichidul împreună cu alte componente de bombe, despre care Boaz a recunoscut că au fost dezasamblate şi împachetate separat, nu puneau în pericol cursa aeriană.

"Nici unul dintre aceste articole, onorată instanţă, nu a fost împachetat astfel încât să explodeze (...) Nu aveam o bombă", a explicat Counts.

Magistratul american Karla Spaulding a fost de partea procurorilor şi a aprobat acuzaţiile împotriva lui Brown de tentativă de a aduce un dispozitiv explozibil sau incendiar la bordul unui avion.

Brown a fost dus din nou la închisoarea Seminole County unde va rămâne în arest întrucât Counts, fără a da vreo explicaţie, nu s-a prezentat la audiearea în vederea stabilirii cauţiunii. Ulterior el a declarat că va programa din nou o audiere pentru Brown "dacă circumstanţele se vor schimba".

Jamaicanul a fost oprit la aeroport de ofiţeri care au declarat că se comporta suspect în timp ce se pregătea să îşi înregistreze bagajul. El a declarat că avea de gând să folosească materialul pentru a îndepărta nişte rădăcini de copaci de pe terenul vărului său, în Jamaica, şi că vroia să arate prietenilor săi ce fel de dispozitive explozive improvizate a văzut în timpul stagiului efectuat în Irak.

Potrivit presei, Brown este veteran al armatei americane care a lucrat pentru o firmă contractoare din Irak anul trecut şi care a suferit o puternică depresie de la moartea mamei sale în 2005. Avocatul său a refuzat să comenteze pe această temă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin