x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Feerie pe zăpadă

Feerie pe zăpadă

de Catalina Iancu    |    06 Feb 2009   •   00:00

Admiratori de lux la prezentarea lui Cătălin Botezatu din Austria



Prezentare "Combinată" cu modele româneşti şi străine, Super G(ăzduire) şi Slalom uriaş printre vedete internaţionale! Cătălin Botezatu a fost invitat pentru a treia oară consecutiv să-şi prezinte colecţiile în cadrul unei petreceri exclusiviste care a marcat deschiderea oficială a Campionatului Mondial de Ski Alpin. Prima etapă a evenimentului sportiv s-a desfăşurat pe pârtiile de la Kitzbuhel.

DE LA BAL LA SHOW TOTAL. Abia întors din vacanţa petrecută în America de Sud, creatorul român a început anul în forţă. După prezentarea susţinută la Balul Operei din Cluj, Bote a plecat spre Austria. Creaţiile sale au avut astfel parte de admiratori de lux. Printre aceştia s-au numă-rat David Guetta, Bonnie Tyler, fotbalistul Luca Toni sau piloţii de Formula 1 David Coulthard şi Nicky Lauda. Cătălin a preferat să-şi ia propria echipă din România – make-up, hair stilişti şi modele. Totuşi, cinci top modele austriece, Miss & Mister Univers 2007 precum şi şase vedete de televiziune, plus fosta soţie a lui Boris Becker au defilat îmbrăcate în creaţii Botezatu, fiind aduse special pentru acest eveniment de organizatori. Mai mult decât atât, designerul român a realizat un shooting pe zăpadă pentru un catalog al unei cunoscute firme austriece.


NEWS

Colecţie experiment
O tânără bucureşteancă a realizat o colecţie de accesorii vestimentare, pe cât de inedite, pe atât de practice. Pentru că spiritul crizei bântuie peste tot, fiecare încearcă să se adapteze situaţiei. Astfel, şi în acest caz ar putea fi aplicat, mai mult în glumă, desigur, principiul "2 în 1". De fapt, "mecanismul creaţiei este, în principal, deturnarea de sens a unor obiecte de uz cotidian, obiecte care, de cele mai multe ori, nu au aparent nici o legătură cu domeniul accesoriilor vestimentare", spune pe site-ul ei creatoarea Bertha Niculescu.  Astfel, obiecte precum piuliţe, chei, paste făinoase, becuri, port cd-uri, agrafe de hârtie sau bandă de casetofon au fost transformate, după caz, în cercei, coliere, broşe, gentuţe, brăţări şi lanţuri. "Această colecţie de accesorii vestimentare este, după cum îi spune şi numele – «extremely limi-ted», o colecţie experiment, care rar depăşeşte laboratorul creativ trecând spre faza de producţie, ci se doreşte, mai degrabă, o cercetare conceptual-estetică a accesoriilor vestimentare într-un spaţiu cultural specific, în speţă cel românesc".  Referirile sunt fie directe, şi pornesc din experienţele copilăriei unei anumite generaţii (lanţ cu cheie de gât, colier din paste făinoase, broşă din bandă audio), fie aluzive la adresa unei societăţi care a reciclat obiecte din nevoie şi nu dintr-un imbold ecologist (cercei-bec, cercei-lanţ, poşetă din port-cd etc). "Decorativismul aproape că lipseşte, iar apropierea (uneori ironică) de arte povera nu este o întâmplare. De fapt, ceea ce m-a interesat în mod deosebit nu erau formele frumoase, cât modul de a gândi al celor care insistau să deconstruiască obiectele, să se uite altfel la lucruri şi să ne bulverseze aşteptările convenţionale", spune artista. Ineditele creaţii pot fi văzute pe http://extremelylimited.posterous.com. (Roxana-Ioana Ancuţa)

×
Subiecte în articol: life & style