x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festival - Deschidere in forta a intrunirii creativilor

Festival - Deschidere in forta a intrunirii creativilor

de Eliza Dumitrescu    |    07 Oct 2005   •   00:00
Festival - Deschidere in forta a intrunirii creativilor

Festivalul esticilor creativi mizeaza pe global la Golden Drum, mai ales pentru competitia media, o sectiune relativ noua pentru festival.

Aria acoperita de festival atinge deja Orientul, de vreme ce printre finalisti s-a aflat si o campanie din Singapore. Dar festivalul nu a crescut mult numai inspre est. Prezenta Finlandei, Frantei, Olandei, Libanului si a SUA (cu noua intrari) contribuie la aspectul global prin inscrierea lor la media. Trendul abordarilor din prima zi (la categoriile media, ad si web site) a fost exploatarea locului comun in comunicare (indicatorul rutier, usa de la toaleta, paiul pentru suc, spatiul de sub stergatorul de parbriz) predispus la noi si noi abordari. Reinterpretarea acestor contexte este o provocare pentru care s-au gasit solutii convingatoare, dupa cum au demonstrat prezentarile primei zile. In Singapore, pentru a comunica rezistenta blugilor marca Tough (Dur, Puternic), schelele folosite pentru consolidarea unei cladiri au fost legate cu bucati de jeans. Pe spatiul striat al unui pai pentru racoritoare a fost imprimata imaginea unei siluete care la indoirea paiului se torsiona, pentru a comunica beneficiile unui club de yoga. Interactivitatea a fost imperativul la majoritatea inscrierilor.

NEVOIA DE VALIDARE. 268 de intrari pentru Romania, a doua tara in termeni de aplicatii dupa Slovenia (298 de intrari). Cu alte cuvinte, festivalul e reperul pentru creativii de la noi, carora nu numai ca le place competitia, dar simt nevoia de validare a propriei valori si/sau mai ales in alt spatiu decat cel de la domicil, unde festivalurile domestice au capatat cumva, in timp, statutul de instante putin credibile.

Despre televiziune, comunicare digitala, hartie, internet si telefonie mobila drept canale alternative si despre contributia lor, dar si despre posibilele limitari legislative (vezi la noi CNA-ul stramosesc) si provocari pe care evolutia tehnologica si competitia dintre ele le naste, au vorbit invitatii (Steve King, Manfred Baker, Hans Sohlstrom) din a doua parte a secventei festivalului dedicat media.

×
Subiecte în articol: sufletul comertului