x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festival rece...ca gheaţa

Festival rece...ca gheaţa

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    10 Dec 2007   •   00:00
Festival rece...ca gheaţa
Sursa foto: ROBIN UTRECHT/

In Eindhoven, Olanda, se desfăşoară Festivalul Internaţional al Sculpturilor in Gheaţă. O echipă din China şi-a ales ca temă cele şapte minuni ale lumii, temă in care au fost incluse şi căteva dintre "minunile moderne", alese cu ceva vreme in urmă.

In Eindhoven, Olanda, se desfăşoară Festivalul Internaţional al Sculpturilor in Gheaţă. O echipă din China şi-a ales ca temă cele şapte minuni ale lumii, temă in care au fost incluse şi căteva dintre "minunile moderne", alese cu ceva vreme in urmă. Nu mai puţin de 300.000 de kilograme de gheaţă şi 400 de tone de zăpadă au constituit materia primă a chinezilor.

Ignoranţă - Britanicii nu ştiu unde s-a născut Iisus

Ignoranţa britanicilor cu privire la legendele şi tradiţiile de Crăciun este ilustrată intr-un nou sondaj care arată că mai mult de un sfert din adulţii din Marea Britanie nu ştiu unde s-a născut Iisus, informează Telegraph.co.uk. In urma chestionării s-a descoperit că 27% dintre britanicii in vărstă de 18 ani nu au putut identifica Bethleemul ca fiind locul de naştere al lui Iisus, in vreme ce, in cazul celor cu vărste cuprinse intre 18 şi 24 de ani, cifra s-a ridicat la 36%. Una din zece persoane chestionate a crezut că răspunsul la intrebare este Nazaret şi tot atătea au crezut că este vorba despre Ierusalim. Totodată, mai mult de una din patru persoane - 27% - nu ştiu că un inger i-a spus Fecioarei Maria că va da naştere unui băiat.

Licitaţie - Diamant văndut cu 2,8 milioane euro

Un diamant de culoare "albastru intens", de 6,50 karate, a fost adjudecat la sfărşitul săptămănii trecute pentru suma de aproximativ 2,8 milioane de euro, la o licitaţie desfăşurată la Hotelul Reims, din Franţa, relatează AFP. Acest diamant pătrat, foarte rar şi estimat la 500.000-700.000 de euro, a fost achiziţionat de un cumpărător străin, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, pentru suma-record de 2.793.105 euro (taxe incluse), după cum a precizat cabinetul Serret-Portier.

Eroare - Superofertă la benzină

Angajaţii unei staţii de alimentare cu combustibil din Wisconsin, SUA, au fost foarte surprinşi să vadă că mai toată noaptea au avut coadă la pompe. Intr-un tărziu şi-au dat seama şi de ce. Setaseră greşit preţul la benzină: 32,9 cenţi, in loc de 3.299 dolari. Foarte mulţi s-au inghesuit să folosească direct cardul de credit pentru a nu ajunge la casa de marcat, unde să se incaseze "preţul corect". 42 de oameni au luat aproape 2.500 de litri de combustibil.

Record... rutier - 36 de metri aruncat in aer

Ghinionul se poate transforma cu uşurinţă in noroc. Cel puţin pentru Matthew McKnight, din Monroeville, Pittsburgh (SUA), care a fost inclus in Cartea Recordurilor, ediţia 2008, la capitolul "Cea mai lungă distanţă la care a fost aruncat in urma unui accident rutier". Tănărul in vărstă de 29 de ani a reuşit "performanţa" de a fi fost aruncat la 36 de metri, de un autovehicul care circula cu 112 km/h. A avut umerii dislocaţi, multiple fracturi, a petrecut două săptămăni in spital, plus alte 80 la recuperare. Cel care a trimis documentaţia este chiar medicul care a avut grijă de el in spital, dr Eric Brader.

×
Subiecte în articol: magazin