x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul baloanelor, în Ţara Cantoanelor

Festivalul baloanelor, în Ţara Cantoanelor

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    23 Ian 2008   •   00:00
Festivalul baloanelor, în Ţara Cantoanelor
Sursa foto: FABRICE COFFRINI/

În Elveţia este în plină desfăşurare Festivalul Internaţional al baloanelor cu aer cald. Cifrele celei de-a 30-a ediţii a festivalului sunt: 80 de baloane de forme şi culori diferite şi nu mai puţin de 20 de ţări participante.

În Elveţia este în plină desfăşurare Festivalul Internaţional al baloanelor cu aer cald. Cifrele celei de-a 30-a ediţii a festivalului sunt: 80 de baloane de forme şi culori diferite şi nu mai puţin de 20 de ţări participante. Astfel, elveţienii care s-au încumetat să vină la acest eveniment au avut ce vedea. Dar şi echipajele baloanelor au putut admira minunatele peisaje ale Alpilor elveţieni

 

Conştiinţă: Hoţ cuprins de remuşcări

Un infractor american pare să fi fost cuprins de remuşcări după ce a furat dintr-o locuinţă un laptop, o agendă electronică, un dispo­zitiv GPS şi o cameră foto digitală. La câteva zile după ce a constatat furtul, victima (Frederick Meyer) a fost contactată telefonic, iar vocea din receptor a înştiinţat-o că în cel mai scurt timp va primi acasă obiec­­tele furate, inclusiv un pistol. Meyer nici măcar nu-şi dă­duse sea­ma că îi dispăruse şi arma, însă după ce a verificat a constatat că nici aceasta nu mai era la locul ei. Aşa cum a promis, hoţul i-a lăsat în faţa casei obiec­tele furate, mai puţin dispozitivul GPS. Poliţia din Waukesha (Wisconsin, SUA) în­cear­că să de­pis­teze acum numă­rul de pe care s-a făcut apelul telefonic.

 

Solidaritate: O bătrână a primit scrisori... dulci

În New York Times a apărut acum câteva zile povestea impresionantă a unei bătrâne de 87 de ani, al cărei venit este la 683 de dolari pe lună. După ce Elizabeth Emerson a povestit că singura ei plăcere este un baton de ciocolată din an în Paşte, bătrâna a primit un munte de scrisori garnisite cu ciocolată. Doamna Emerson a considerat că e bine să împartă darul, astfel încât a dat şi vecinelor câte puţin: “Singură nu puteam mânca atâtea dulciuri. Şi nu m-aş fi putut bucura de această plăcere, dacă nu o împărţeam cu alţii”.

 

SUA: Concert cu toaleta pe scenă

Cântăreţii chemaţi să participe la un concert de caritate ce ur­mează a avea loc în Charlotte, SUA, nu vor mai trebui să pără­sească scena în caz că vor simţi chemările naturii. Organizatorii evenimentului, ce va fi găzduit de un club local de noapte, au precizat că vor plasa o toaletă portabilă chiar pe scenă. Unul dintre organizatori – citat de Associated Press – a explicat că artiştii vor cânta toţi în acelaşi timp, motiv pentru care nu doreşte ca vreunul dintre ei să se furişeze în spatele scenei, în timp ce ceilalţi rămân pe scenă.

 

Mexic: Un milion “victime” ale jocurilor video

Aproximativ un milion de me­xi­cani suferă de leziuni ale tendoa­nelor de la mâini din cauza folosirii excesive a jocurilor pe calculator, potri­vit institutului mexican de asi­gurări sociale (IMSS) ci­tat de EFE. Afecţiunile tendoa­ne­lor apar din cauza apă­sării ex­cesive a butoanelor tastaturilor, potri­vit di­rectorului res­ponsabil pentru me­dicină fizică şi reabilitare din ca­drul IMSS, Ig­na­cio Devesa. El a mai explicat că în Mexic există 15 mi­li­oane de utili­za­tori de jocuri vi­deo şi că peste 3.000 de persoane ur­mează tratamente cu laser în fie­­care an pentru afecţiunile cau­zate de acestea.

×
Subiecte în articol: magazin