x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul de Film de la Toronto ridică problema violării drepturilor omului si a conflictelor dintre culturi

Festivalul de Film de la Toronto ridică problema violării drepturilor omului si a conflictelor dintre culturi

09 Sep 2010   •   00:00

Cea de-a 35-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF), care începe de joi, pune în acest an accentul pe violarea drepturilor omului şi pe ciocnirea dintre culturi şi religii, conform AFP, citată de Agerpres.



"I-am văzut deja pe realizatorii de filme punând problema încălcării drepturilor omului în producţii documentare, iar anul acesta îi vom vedea prezentând aceaşi problemă în producţii de ficţiune ", a comentat Cameron Bailey, co-director al festivalului.

El a oferit drept exemplu pelicula "Precious Life", de Shlomi Eldar, care povesteşte confruntarea de concepţii dintre un medic pediatru israelian şi o mamă palestiniană, pentru ca primul să poată trata un copil palestinian bolnav.

De asemenea, filmul "Pink Saris' de Kim Longinotoo, care prezintă lupta împotriva violenţelor cărora le cad victime femeile din India, sau pelicula "The Whistleblower", de Larysa Kondracki, care plonjează în universul obscur al traficului sexual în Bosnia, constituie tot atâtea exemple despre tema tratată anul acesta de festival.

Anul acesta festivalul, care se încheie la 19 septembrie, prezintă 258 de lungmetraje şi 81 de scurtmetraje, dintre care 112 în premieră mondială, provenind din 59 de ţări.

La defilarea pe covorul roşu sunt aşteptate o serie de staruri de primă mână ale celei de-a şaptea arte, printre care Nicole Kidman, Robert De Niro, Catherine Deneuve, Kevin Spacey, Matt Damon, Michael Sheen, Mickey Rourke, Bill Murray, Will Ferrell şi Uma Thurman.

Clint Eastwood şi Robert Redford sosesc de asemenea la Toronto pentru a-şi prezenta ultimele filme, "Hereafter" şi "The Conspirator".

×
Subiecte în articol: magazin