x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Fiscuteanu ca «Lăzărescu», unul dintre cele mai bune roluri in istoria filmului"

"Fiscuteanu ca «Lăzărescu», unul dintre cele mai bune roluri in istoria filmului"

de Jurnalul National    |    15 Dec 2007   •   00:00

Interpretarea lui Ioan Fiscuteanu din filmul "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, poate fi considerată una dintre cele mai bune performanţe actoriceşti din istoria cinematografiei, potrivit cotidianului britanic The Independent.
   Publicaţia engleză "The Independent" prezintă biografie a regretatului actor Ioan Fiscuteanu, fiind de părere că filmul "Moartea domnului Lăzărescu" a arătat lumii "calităţile actoriceşti superbe" ale acestuia.
   Cristi Puiu a declarat pentru The Independent că Fiscuteanu i-a spus la audiţie că nimeni nu ar fi putut juca rolul "domnului Lăzărescu" mai bine decăt el, regizorul adăugănd că ei doi au avut multe dispute in timpul filmărilor in privinţa modului in care trebuia construit acest rol şi că actorul a căştigat aproape de fiecare dată.
   Publicaţia britanică mai indică faptul că Ion Fiscuteanu a fost remarcat in afara graniţelor Romăniei abia in 2005, cănd filmul lui Puiu a fost prezentat la Festivalul de la Cannes, unde a căştigat premiul Un Certain Regard. Interpretarea lui Fiscuteanu a fost recompensată cu premii la Festivalul de film de la Copenhaga şi la TIFF.
Actorul Ion Fiscuteanu a decedat, sămbătă, la secţia de oncologie a Spitalului Clinic Judeţean din Tărgu Mureş.

×
Subiecte în articol: magazin fiscuteanu