x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fiul chitaristului Pink Floyd, condamnat la 16 luni de închisoare

Fiul chitaristului Pink Floyd, condamnat la 16 luni de închisoare

15 Iul 2011   •   15:29
Fiul chitaristului Pink Floyd, condamnat la 16 luni de închisoare

Charlie Gilmour, fiul muzicianului David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a fost condamnat vineri la 16 luni de inchisoare, pentru participarea la protestele studentesti din decembrie 2010 de la Londra, in timpul carora convoiul printului Charles a fost atacat de manifestanti. Charlie Gilmour a pledat vinovat in cadrul unei audieri precedente la tribunal, in luna mai.

Charlie Gilmore a fost fotografiat in timp ce se urcase pe Cenotaf, principalul monument funerar ridicat in memoria soldatilor britanici, amplasat in apropiere de cladirea Parlamentului, si apoi in timp ce se agata de drapelul britanic, informeaza AFP, preluata de Mediafax. El a fost acuzat si ca a aruncat un cos de gunoi catre unul din automobilele din convoiul regal din care facea parte limuzina in care se aflau printul Charles si sotia sa, Camilla, care mergeau in acea seara sa vizioneze o piesa de teatru. Charlie Gilmour a sarit pe capota unui automobil in care se aflau membri ai serviciului de securitate regal si apoi a spart vitrina unui magazin.

In varsta de 21 de ani, tanarul, student la istorie la Universitatea Cambridge, a fost arestat la domiciliul sau dupa acea manifestare studenteasca, in timpul careia studentii britanici au protestat - pe 9 decembrie 2010, la Londra - fata de cresterea taxelor universitare.

Episodul cu atacarea convoiului regal a tinut prima pagina a publicatiilor britanice. Automobilul Rolls-Royce in care se afla printul Charles a fost bombardat cu diverse obiecte, murdarit cu vopsea si unul dintre geamuri i-a fost spart. Acest atac contra fiului reginei Elizabeth a II-a, filmat de persoanele aflate din intamplare la fata locului, dar si de camerele de supraveghere din zona, a starnit un val de indignare in Marea Britanie. Nici printul Charles, nici ducesa de Cornwall nu au fost raniti, insa Camilla s-a aflat totusi "in contact" cu un baston folosit de unul dintre agresori, potrivit formulei oficiale folosita de organele de ancheta britanice.

Charlie Gilmour, in varsta de 21 de ani - fost manechin si student la Facultatea de istorie de la Cambridge, a fost adoptat de David Gilmour dupa ce muzicianul s-a casatorit cu mama baiatului.

×