x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Florentina Fântânaru

Florentina Fântânaru

de Oana-Maria Baltoc    |    09 Dec 2010   •   17:36
Florentina Fântânaru

141776-03-07tv-32.jpg•  Ai întâlnit în emisiune „Dincolo de aparanţe” şi invitaţi care nu te-au lăsat „să intri în sufletul lor”?
Au fost invitaţi care nu s-au simţit confortabil, care din start au avut o poziţie defensivă, şi-au pus masca de interviu! Unii chiar au mărturisit în timpul emisiunii că nu se simt bine vorbind despre sine. Nu mă ambiţionez să-l fac pe invitat să se confeseze, dar îi arăt tot interesul meu, care este real, nu e mimat. Cred că trucul meu e sinceritatea cu care îi aştept povestea!  

 

•  Cum îţi alegi invitaţii?
Am un interes deosebit când e vorba de poveştile unor oameni care au făcut perfor­man­ţe în domeniile lor. Am o admiraţie maximă şi exterio­ri­zată pentru omul care e capabil să facă doar el un anumit lucru! Invitaţii mei sunt dorinţele mele de a cunoaşte destine speciale! 

 

•  Te bazezi mai mult pe instinct atunci când ai în faţă un invitat sau documentarea este mult mai importantă?
Documentarea e cheia mea de boltă. Cred că fără ea, un interviu „dincolo de aparenţe”, colapsează. Cred însă că e foarte important să rezonezi cu omul din faţa ta, apoi cu timpul, înveţi să-i citeşti sufletul prin ochi! De multe ori simt invitatul în ce stare e, după cum respiră!

 •  Ai primit vreodată reproşuri de la vreun invitat în legătură cu întrebările pe care i le-ai pus?
Am pri­mit reproşuri! Uneori am tăiat din emisiune anumite re­plici, alteori, nu. Când un invitat vine „dincolo de aparenţe”, ştie la ce să se aştepte, dar nu ştie niciodată cum va re­ac­ţio­na până la final. Unii mi-au mărturisit că s-au surprins într-o ipostază pe care n-au mai trăit-o niciodată în faţa pu­bli­cu­lui. Întind coarda, dar nu întind nicioda­tă capcane!

 •  Ce înseamnă pentru tine dedicaţia pe care ai primit-o la un moment dat din partea lui Ion Cris­toiu: „Florentinei Fântânaru, cea mai bună intervievistă din presa noastră”?
S-a întâmplat în 2007! Am crezut că visez. Încă mai cred!

 

•  Spune-mi trei personalităţi pe care ai vrea să le in­tervievezi într-o bună zi şi fă-mi un top al interviu­ri­lor care ţi-au rămas în suflet.
Dr. Raed Arafat, Mihail Gor­baciov, Radu Beligan! Trei eroi pe scene diferite, care au influenţat şi au marcat epoci. N-am să uit niciodată in­terviurile cu Ştefan Iordache, Adrian Păunescu, Florian Pittiş. Personalităţi uluitoare! O singură dată i-am întâlnit, dar n-am uitat nici un detaliu, nici din voce, nici din privire, nici din gest. Apoi n-am întâlnit pe nimeni care să se exprime ca dl. profesor Pruteanu, n-am întâlnit pe nimeni mai dedicat muzicii rock ca Florian Pittiş… Melek era veselia întrupată iar maestrul Sabin Bălaşa era îndrăgostit de tinereţe fără bătrâneţe.
  

•  Care a fost invitatul care te-a surprins cel mai mult cunoscându-l „dincolo de aparenţe”?
Flerul m-a trădat în ceea ce-l priveşte pe dr. Cristian Andrei. Mi-a mărturisit că a fugit de femei, că n-a cerut niciodată o femeie în căsătorie, că el a fost cerut şi luat de bărbat…

 •  Ce reprezintă interviul pentru tine, dincolo de definiţia din manual?
O întâlnire de suflet de care am devenit dependentă!

×
Subiecte în articol: jurnalul tv fun