x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Foşti fotbalişti de la Steaua joacă în judeţ!

Foşti fotbalişti de la Steaua joacă în judeţ!

de Horatiu Sima    |    06 Mai 2008   •   00:00
Foşti fotbalişti de la Steaua joacă în judeţ!

Anul trecut, prin golul marcat în poarta Stelei, le-a furat militarilor titlul şi l-a dus la Dinamo, în Ştefan cel Mare. Anul acesta, Dennis Şerban, ginerele directorului sportiv al “cîinilor roşii”, Petre Buduru, are de gînd să antreneze şi să joace la o echipă de machedoni, care se bate pentru promovarea în Divizia CAnul trecut, prin golul marcat în poarta Stelei, le-a furat militarilor titlul şi l-a dus la Dinamo, în Ştefan cel Mare. Anul acesta, Dennis Şerban, ginerele directorului sportiv al “cîinilor roşii”, Petre Buduru, are de gînd să antreneze şi să joace la o echipă de machedoni, care se bate pentru promovarea în Divizia C


Stejar-extremă urgenţă!

O comună de machedoni, de 3000 de suflete, Stejaru, situată undeva prin preajma drumului spre Tulcea, între Ceamurlia şi Vasile Alecsandri. Oameni bogaţi, oieritul fiind principala lor preocupare, iar banii cîştigaţi aici au fost investiţi cu folos pe Litoralul românesc, mai ales în hoteluri. Dacă bani sunt, de ce să nu fie şi o echipă de fotbal, şi-au zis unii dintre locuitori de pe dealurile dobrogene. Din acest motiv, iniţial, doi pasionaţi de fotbal au reînodat tradiţia jocului cu echipa Săgeata, care activează în campionatul judeţean Tulcea, după ce în anii 1995-1996 formaţia respectivă jucase în Divizia C. Pe un stadion comunal, dotat cu un gazon bun şi vestiare, echipa ce joacă în culorile alb-albastru a reuşit să cîştige seria a doua şi să joace în play-off. După 4 victorii consecutive, mai are nevoie de încă două pentru a ajunge la barajul pentru promovarea în Divizia C. Fotbaliştii sunt pregătiţi de Sorin Şamata şi Nati Bela şi au 4 milioane primă de joc la victorie.


La un pas de liga a treia

”Suntem o comună de aromâni, bogată şi le oferim băieţilor tot ce le trebuie pentru a promova în Divizia C. Avem de gînd să facem tribune cu 600 de locuri, pentru că vine destulă lume la meciuri. Mai avem două hopuri de trecut, pe 11 la Babadag şi apoi acasă, la Stejaru, ultima etapă înainte de meciul de baraj. Nu ştim cu cine vom juca, probabil că va fi o echipă din zonă apropiată “ ne-a declarat Cristian Costea, unul dintre cei 12 investitori care au venit cu bani la echipă. Pînă aici cam nimic spectaculos, una dintre sutele de echipe de fotbal din campionatul judeţean, care, poate, o duce mai bine financiar decît altele.


5 fotbalişti de clasă legitimaţi de machedoni

Situaţia se schimbă atunci cînd vine vorba de jucătorii care evoluează pentru echipa machedonilor, căci 5 dintre ei sunt foşti jucători de prima ligă, care au trecut pe la toate cluburile mari din ţară şi care au bătut întrega Europă jucînd la cluburi importante. Pînă acum, Marian Popa, decanul lotului tulcenilor, Stelian Carabaş şi Adrian Pitu au jucat deja pentru Săgeata Stejarul, în partida tur a meciului de la acasă, cu Granitul Babadag, cîştigată de echipa machedonilor. Un alt jucător de mare valoare, este vorba de Mihai Guriţă, nu a putut evolua pînă acum motive de regulament.”Pentru Stelian Carabaş şi pentru Adrian Pitu am rezolvat rapid problema, deoarece erau jucători fără obligaţii şi i-am făcut buni de joc pentru noi la AJF Constanţa. Situaţia s-a schimbat în cazul lui Mihai Guriţă, care nu a putut fi legitimat la noi deoarece avea deja două transferuri într-un sezon. A trebuit să stea 30 de zile, motiv pentru care îl vom folosi duminica viitoare, la ultimul meci de acasă”, a spus Teodor Şamata, un alt sponsor.


Dennis Şerban aşteaptă cartea verde

Bomba transferurilor va fi însă detonată în această săptămînă.” Îl vom aduce ca antrenor jucător la noi pe Dennis Şerban, care şi-a dat acceptul să joace alături de colegii şi prietenii săi. Nu am putut să îl transferăn încă deoarece nu i-a sosit cartea verde din Spania şi nu am putut oficializa transferul la AJF”, a afirmat Cristian Costea. Întrebat pe ce prime vor juca cei patru, investitorul a refuzat să dea vreo sumă. Din surse neoficiale am aflat că ei joacă pe 30 de milioane de meci, iar dacă vor reuşi să cîştige meciul de baraj, probabil cu CS Eforie, din judeţul Constanţa, vor mai cîştiga încă 100 milioane.Alături de cei enumeraţi mai sus, Marian Popa şi Nane, ambii de Farul Constanţa, pun serios umărul la promovare.


“Eu oficial m-am lăsat de fotbal. Nu mai fac fotbal de performanţă, ci doar vreau să îmi ajut prietenii de la Stejaru să intre în Liga a III-a. Ni s-a solicitat acest sprijin şi nu aveam cum să îl refuzăm. Eu şi ceilalţi fotbalişti care ne-am lăsat am hotărît să venim aici să ne mai şi relaxăm. Este o plăcere pentru noi să jucăm fotbal. Oricum, dacă va fi să intrăm în Liga a III-a noi ne retragem, nu vom mai continua la Stejaru”.
Stelian Carabaş


“Alături de prietenii mei,vreau să ajut echipa din Stejaru să intre în Liga a treia”
Mihai Guriţă


Dennis Şerban:

13 prezenţe la echipa naţională, 29 meciuri îm Liga Campionilor şi Cupa UEFA, 136 de meciuri în prima divizie cu 26 de goluri marcate, 14 meciuri în Primera Divizion, cu 1 gol.
Dennis Şerban debutează în 1988 la Farul Constanţa, la numai 18 ani, într-un meci cîştigat în faţa Oţelului Galaţi. Evoluţiile bune avute la acest club, precum şi faptul că posedă o tehnică de invidiat, îl aduc imediat în atenţia Stelei, echipa la care ajunge în 1996. În Ghencea petrece doi ani şi jumătate, perioadă în care cîştigă pe plan intern 2 titluri de campion, o Cupă şi o Supercupă, participînd cu Steaua în grupele Ligii Campionilor. Chiar dacă ratează o lovitură de la 11 metri în partida de Cupa UEFA pierdută de Steaua în Ghencea în faţa Valenciei în 1998, scor 3-4, mijlocaşul este achizitionat de formaţia spaniolă, devenind astfel coleg cu alţi trei români: fraţii Adrian şi Sabin Ilie şi Gabi Popescu. Aici prinde rar echipa, reuşind să marcheze un singur gol, într-un egal cu Extremadura, 1-1 pe “Mestalla”. Urmează împrumuturi la Villareal şi Elche, după care revine la Valencia, în 2001. Nefiind pe placul antrenorului de atunci, argentinianul Hector Raul Cuper, bifeaza doar trei prezenţe în meciuri de campionat, fiind împrumutat pentru cîteva luni la Rapid, echipă cu care termină sezonul pe locul 3 şi cîştigă Cupa României. Între timp, “liliecii” se încoronează campioni ai Spaniei. Mijlocaşul merge apoi la Córdoba şi Polideportivo Ejido. Se reîntoarce în România, jucînd mai întîi pentru Petrolul Ploieşti, apoi pentru Dinamo. Următoarea destinaţie este campionatul Greciei, unde semnează cu AEL 1964 Larissa. Ultima echipa pentru care joacă este Dinamo, formaţie cu care ajunge în “şaisprezecimile” Cupei UEFA. În echipa naţională a României debutează la 20 de ani, într-un meci cu selecţionata Israelului. În cele 13 prezente în tricoul primei reprezentative reuşeşte să marcheze o singură dată, într-un meci amical cîştigat de echipa noastră cu 2-1 în faţa Iugoslaviei pe stadionul “Steaua”, aducînd victoria cu un gol marcat în minutul 89. Începe cariera de antrenor la scurt timp după plecarea din “Ştefan cel Mare”, la Astra Ploieşti, fiind numit mai apoi tehnician al Progresului Bucureşti.


Marian Popa

2 meciuri la echipa naţională, 168 meciuri în prima divizie, 79 de goluri înscrise
Atacant puternic, dotat cu o bună viteză şi detentă, a început să joace fotbal la Farul Constanţa, ajungînd la Steaua Bucureşti şi FC Braşov


Mihai Guriţă303 meciuri în prima divizie, 4 meciuri în Cupa UEFA, a marcat 60 de goluri
Atacant cu viteză excepţională, şut puternic şi precis, el a debutat la Bucovina Suceava, trecînd apoi la Foresta Fălticeni, Oţelul Galaţi, Farul Constanţa , Steaua Bucureşti şi Gloria Buzău.

Stelian Carabaş

1 meci în echipa naţională, 273 de meciuri în prima divizie, 23 de goluri, 17 meciuri în prima liga din Turcia, 36 de meciuri şi 4 goluri în prima liga din Cipru, 27 de meciuri şi 4 goluri în Grecia , 4 meciuri în Cupa Cupelor
Fotbalist foarte tehnic, constănţeanul a debutat IMU Medgidia, trecînd apoi la Farul Constanţa, FC Naţional, Steaua Bucureşti, fiind unul dintre preferaţii antrenorului Cosmin Olăroiu pe vremea cînd a antrenat cele două echipe bucureştene. A mai jucat în Turcia la MKE Ancaragucu, în Cipru la AEL Limassol, în Grecia la Skoda Xanthi, apoi la Anorthosis FamagustaAdrian Pitu

165 de meciuri în prima divizie, 19 goluri marcate, 6 meciuri în Cupa UEFA
A debutat la Farul Constanţa, traseul său fiind, ulterior, Portul Constanţa, Sportul Studenţesc, Dinamo, Rocar Bucureşti, Universitatea Craiova, Otelul Galaţi, FCM Bacău, Steaua, FC Naţional, Hapoel Bei Sachnin şi Maccabi Netanya×