x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun FRANŢA-DEMONSTRAŢIE / 17 răniţi în timpul eliberării unor „ostatici”

FRANŢA-DEMONSTRAŢIE / 17 răniţi în timpul eliberării unor „ostatici”

de Veronica Micu    |    30 Iun 2008   •   00:00

11:45 • Şaptesprezece persoane, 15 civili şi doi militari, au fost rănite duminică, atunci cănd un soldat a tras cu gloanţe adevărate în cursul unor exerciţii deschise publicului, într-o cazarmă din Carcassonne, sudul Franţei.

Şaptesprezece persoane, 15 civili şi doi militari, au fost rănite duminică, atunci cănd un soldat a tras cu gloanţe adevărate în cursul unor exerciţii deschise publicului, într-o cazarmă din Carcassonne, sudul Franţei.


INCIDENT. Conform informaţiilor parvenite de la prefectura departamentului Aude, printre răniţi figurează şi cinci copii. "Drama s-a produs lîngă intrarea în cazarmă", au spus martori oculari. Incidentul a intervenit în timpul unei demonstraţii de eliberare a unor "ostatici" de către grupul de paraşutişti ai regimentului 3. Era vorba despre un eveniment deschis publicului. Colonelul Benoit Royal, şeful serviciilor de informaţii ale forţelor terestre, a spus că patru răniţi sunt în stare gravă. "Dintr-un motiv necunoscut, au fost folosite muniţii cu gloanţe reale în locul gloanţelor oarbe", a spus oficialul, subliniind "perplexitatea" forţelor terestre în faţa acestui incident. Starea persoanelor rănite pare totuşi pe cale de ameliorare, a spus responsabilul serviciilor de salvare, Gilles Hular. "Un adult a fost cel mai grav atins, fiind lovit în torace. Este pe masa de operaţie", a spus el. Autorul incidentului este un sergent, care a fost arestat. "Întrebarea este oare militarul a făcut un gest criminal sau nu?. Deocamdată, nimeni nu poate răspunde. Varianta cea mai vehiculată este că s-a comis o greşeală", a adăugat oficialul. "Potrivit elementelor anchetei, este vorba despre un militar foarte bun, cu şapte-opt ani de experienţă. Nu există elemente care să indice că suferea de vreo tulburare de comportament", a declarat ministrul apărării, Herve Morin. Potrivit unei surse din jandarmerie "au fost confiscate arme şi au început audieri". Un cuplu cu doi copii, care a plecat chiar înainte de producerea dramei, a explicat că a asistat la diverse exerciţii, în timp ce cîteva sute de spectatorii erau grupaţi "la o distanţă de circa 20 de metri". Sarkozy a spus că aşteaptă rezultatul anchetelor şi consecinţele "vor fi exemplare". Premierul Francois Fillon a cerut justiţiei "să facă lumină asupra motivelor" incidentului.

×
Subiecte în articol: magazin