x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Galliani: "Suntem in criza!"

Galliani: "Suntem in criza!"

de Andy Stanescu    |    23 Oct 2007   •   00:00
Galliani: "Suntem in criza!"

Infrangerea suferita pe teren propriu in fata modestei Empoli (0-1), in cadrul etapei a 8-a din Serie A a cam incins spiritele in "capitala" Lombardiei, administratorul delegat al clubului patronat de Silvio Berlusconi fiind pus in situatia de a raspunde criticilor formulate de jurnalistii din cizma. "Sa admitem ca este haos, asa cum s-a afirmat in presa, este incorect. Mai degraba putem sa vorbim despre o criza. Haos este atunci cand presedintele loveste antrenorul, cand jucatorii se bat intre ei sau cand patronul se cearta cu toata lumea. Este un moment mai special, dar nu trebuie sa dramatizam. Vom depasi cu siguranta aceasta perioada, asa cum am facut-o intotdeauna", a declarat Adriano Galliani, cu gandul la un eventual succes in Liga Campionilor ce ar mai drege busuiocul in fata suporterilor.


PROBLEME LA "INTERNE". Ceva mai la sud, un alt manager cu probleme la capitolul podoaba capilara, Luciano Spalletti, spera si el sa mai "repereze onoarea" (vorba lui Nenea Iancu) tot prin intermediul partidelor disputate in grupele Champions League. Dupa egalul cu Napoli (4-4) din cadrul aceleiasi etape, Spaletti spera "sa puna lucrurile la punct" in partida cu Sporting Lisabona (grupa F), programata marti in cetatea eterna. "Ducem lipsa de rezultate, dar se simte o usoara revigorare in ultima vreme. AS Roma nu a fost redimensionata, insa vom avea ocazia sa ne aratam adevarata fata", crede antrenorul italian, incurajat probabil de victoria din prima etapa a grupelor, cu Dinamo Kiev (2-0), si de infrangerea la limita (0-1) inregistrata in partida cu favorita Manchester United.


CU O FLOARE... Nu doar italienii isi pun sperantele de mai bine in evolutiile viitoare din cea mai bogata competitie inter-cluburi a "soccer-ului" mondial. Catalanii condusi de avocatul Joan Laporta au pierdut sambata meciul contra adversarilor de la Villareal (1-3), infrangerea starnind mania celui considerat a fi "mentorul spiritual" al echipei. Conform cotidianului "El Periodico", fostul jucator si antrenor al gruparii FC Barcelona, Johan Cruyff, a criticat dur jocul formatiei pregatita de Frank Rijkaard: "Infrangerea a fost atat de clara incat nu lasa loc de scuze. Cand apararea are consistenta untului iar jucatorii nu se ostenesc sa alerge dupa balon, cand totul se rezuma la Leo Messi ca si cum ar fi un meci de ,,singur impotriva tuturor``, atunci exista mari disfunctionalitati. Lui Messi i-as da nota 10 pentru implicare, dar un singur jucator nu este suficient", a punctat "maestrul" Johan.


Cum gradina Cataluniei nu duce lipsa de plante, fie ele si decorative, inca nu se poate vorbi despre o criza in cazul celor de la FC Barcelona. Pana acum cel putin, Rijkaard s-a dovedit mai competent intr-ale gradinaritului decat Spaletti, par egzamplu. Nu de alta dar vine din tara lalelelor.

Cu Van Basten e alta poveste...

×
Subiecte în articol: magazin