x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Garderoba de bază

Garderoba de bază

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Mar 2010   •   00:00
Garderoba de bază
Sursa foto: Jeff Christensen/Reuters

Puţine sunt femeile care se pot lăuda că au ce îmbrăca indiferent de ocazie. Prin urmare, creatorii de modă s-au gândit să facă o listă cu hainele care nu trebuie să lipsească dintr-o garderobă pentru a veni în ajutorul doamnelor şi domnişoarelor dezorientate.



În primul rând, aveţi nevoie de două perechi de pantaloni cu tăietură clasică, negri sau bleumarin, din bumbac sau lână, plus o pereche de pantaloni drepţi şi largi, eleganţi, dintr-un material mai greu, care să cadă pe lângă corp. Bineînţeles, o garderobă de bază nu poate fi concepută fără eternii jeanşi.

Două perechi ar trebui să fie suficiente, un model potrivit la pantofii cu toc şi unii pentru pantofi sport. Feminitate înainte de toate, aşa că nu uitaţi fustele. Trei modele diferite: fusta-creion sau conică, încă una trapez şi cea din urmă realizată dintr-un material care să poate fi combinat la fel de bine cu alte veşminte realizate din tweed sau lână.

La capitolul cămăşi trebuie să bifaţi neapărat una albă care se încheie cu nasturi. Puloverele trebuie să fie din materiale fine şi uşoare, precum caşmirul, unul negru care să meargă la pantaloni eleganţi, un altul de culoarea mierii sau un crem mai închis şi un al treilea nepretenţios, numai bun la jeanşi. Pentru vremea ceva mai rece, nu uitaţi să vă cumpăraţi două jachete, una casual şi încă una sport.

Apoi nu pierdeţi din vedere un trench pentru vremea ploioasă, un palton nu foarte gros, până la genunchi, care să facă tranziţia între anotimpuri, plus o haină groasă, de iarnă, din lână sau caşmir.

LITTLE BLACK DRESS
Pentru ocaziile speciale este obligatorie clasica rochie neagră, un obiect vestimentar care vă scoate oricând din încurcătură. Accesoriile trebuie să fie întotdeauna de calitate. Iar trei genţi sunt suficiente: un model simplu, din piele, care să se potrivească la ţinutele de zi cu zi, una haioasă şi încăpătoare (poate fi şi din material textil cu tot felul de aplicaţii) şi un plic elegant.

Poate fi greu de crezut, dar o femeie are nevoie numai de cinci perechi de încălţări! O pereche de pantofi negri, clasici, cu toc mic, perfecţi pentru la birou, apoi nişte pantofi pentru ocazii speciale, din satin, o pereche de cizme înalte şi negre, încă o pereche de cizme care să facă faţă noroaielor din România şi o pereche de sneakers. Prin urmare, asiguraţi-vă că aveţi tot ce scrie pe listă şi numai apoi cumpăraţi lucruri de care vi se lipesc ochii în primul moment.

×
Subiecte în articol: life & style