x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gazprom vrea investiţii importante în Venezuela

Gazprom vrea investiţii importante în Venezuela

de Veronica Micu    |    29 Dec 2008   •   00:00

Gigantul rus Gazprom prevede investiţii importante în Bolivia pentru extracţiile de gaze naturale din această ţară sud-americană. Nivelul investiţiilorr putea atinge peste 4,5 milioane de dolari, a declarat ministrul bolivian al energiei, Saul Avalos, notează rian.ru, citat de Agerpres.



Lucrările de prospectare a zăcămintelor vor începe în ianuarie 2009, după ce o delegaţie rusă formată din reprezentanţi ai Gazprom şi ai companiei petroliere Lukoil se va afla la începutul anului viitor în capitala boliviană pentru a stabili proiectele de investiţii în domeniul gazelor naturale. Ulterior, în luna februarie preşedintele bolivian Evo Morales se va deplasa în Rusia pentru a semna o serie de acorduri de cooperare, în special în domeniul energiei. Saul Avalos a mai indicat că guvernul rus va ajuta Bolivia să înfiinţeze în 2009 un institut de cercetare în domeniul gazelor.

Agenţia rusă de ştiri aminteşte că în luna septembrie, concernul rus Gazprom şi grupul francez Total, cea mai mare rafinărie petrolieră europeană, au semnat un acord cu Bolivia vizând explorarea în comun a zăcămintelor de gaze naturale din această ţară. Potrivit unor surse din Gazprom, cele două grupuri ar explora mai multe câmpuri din regiunea Chaco. Bolivia ocupă locul al doilea în America de Sud în privinţa rezervelor sale de gaze naturale, după Venezuela

×
Subiecte în articol: lumea