x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Geoană: Băsescu a aplicat principiul „Eu te-am făcut, eu te omor"

Geoană: Băsescu a aplicat principiul „Eu te-am făcut, eu te omor"

de Jurnalul National    |    04 Dec 2007   •   00:00

 Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că prin fuziunea PD şi PLD preşedintele Traian Băsescu a aplicat principiul „eu te-am făcut, eu te omor" in relaţia cu PD, preşedintele de facto al noii formaţiuni fiind Theodor Stolojan.

Geoană a afirmat că fuziunea dintre PD şi PLD este o mişcare căştigătoare pentru Theodor Stolojan, acesta fiind noul „lider de facto" al PDL, iar „domnia" lui Emil Boc la conducerea PD a luat sfărşit odată cu anunţarea fuziunii.

„Cred că preşedintele Băsescu a aplicat principiul «eu te-am făcut, eu te omor in relaţia cu PD»", a adăugat el.

Geoană a apreciat că preşedintele a impus fuziunea dintre cele două partide „peste voinţa unor lideri marcanţi" ai PD, precum Vasile Blaga şi Adriean Videanu. El a mai spus că aceştia „nici măcar nu au fost consultaţi" cu privire la decizia asupra fuziunii, fapt care ar arăta că noua formaţiune „se naşte cu forcepsul şi va avea parte de foarte multe tensiuni".

Liderul social-democrat a afirmat că, pentru PSD, fuziunea PD-PLD este o „veste bună", intrucăt „viaţa politică se simplifică".

„Preşedintele a inţeles la votul din 25 noiembrie că nu poate crea un mega-partid care să domine scena politică romănească şi se mulţumeşte cu un partid care să il sprijine la alegerile prezidenţiale din 2009. Ne indreptăm cu paşi repezi spre un sistem similar cu cel alte ţări europene, cu un conglomerat de partide pe dreapta, un partid mare pe stănga, PSD, şi probabil mai multe partide-balama, PLD sau eventual UDMR. Este o veste bună pentru pesedişti şi ii mulţumim lui Traian Băsescu pentru această mutare inspirată pe scena politică romănească", a declarat Geoană.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin