x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Giulgiul din Torino va fi expus din nou publicului în 2010

Giulgiul din Torino va fi expus din nou publicului în 2010

03 Iun 2008   •   00:00

Giulgiul din Torino va fi prezentat publicului în 2010, a anunţat - luni, la Vatican - papa Benedict al XVI-lea.



Giulgiul din Torino va fi prezentat publicului în 2010, a anunţat - luni, la Vatican - papa Benedict al XVI-lea.

'Dacă Dumnezeu îmi va da viaţă şi sănătate, sper să merg şi eu la expoziţie', a declarat suveranul pontif /81 ani/, în cursul unei audienţe speciale pentru 7.000 de pelerini torinezi.

Bucata de pânză lungă de 4 m şi largă de 1 m poartă ca într-un negativ fotografic imprimarea unui chip considerat de unii credincioşi ca fiind cel al lui Christos. În 1988, cercetători ştiinţifici care au analizat-o cu carbon 14 au conchis că stofa datează din Evul Mediu.

În 1999, cercetători ai Universităţii ebraice din Ierusalim au afirmat că mostre de polen şi amprente de plante găsite în giulgiu arată că el provine din regiunea Ierusalimului şi datează dinainte de secolul al VIII-lea. Dar cele două studii şi altele efectuate asupra 'Sfântului giulgiu' au fost contestate.

Giulgiul a fost prezentat pentru ultima oară publicului în anul 2000. Peste un milion de vizitatori s-au dus atunci la catedrala din Torino, unde este păstrat, pentru a-l vedea în cursul unei expoziţii speciale organizate în cadrul celebrării Jubileului Bisericii Catolice.
  • ROMPRES

×
Subiecte în articol: magazin