x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Giulgiul torinez

Giulgiul torinez

de Sebastian S. Eduard    |    25 Noi 2005   •   00:00
Giulgiul torinez
CARTE
Cum a pacalit Leonardo da Vinci istoria?

Cuplul de autori Lynn Picknet si Clive Prince revine cu o noua carte controversata. Dupa "Conspiratia Stargate" si "Misterul Templierilor" avem "Giulgiul din Torino", volum aparut la Editura Rao.

FALSUL. La 13 octombrie 1988, datarea cu carbon 14 a demonstrat ca Giulgiul de la Torino, cea mai faimoasa relicva a crestinismului, este un fals medieval sau renascentist. Intrebarile insa persista: al cui e chipul de pe lintoliu, prin ce tehnica a fost realizat, cine este autorul lui?

"Nu am vrut sa ne alaturam oamenilor de stiinta si scepticilor care asteptau doar un pretext pentru a demitiza imaginea de pe panza - acum un fals notoriu", spun autorii. "Mesajul nostru s-a vrut a fi mult mai complex decat «v-am spus noi». In ceea ce ne priveste, este fascinant tocmai faptul ca uimitoarea, ciudata imagine s-a dovedit a fi creata de mana omului. Cum a putut realiza aproape imposibilul, in fapt sa creeze o imagine care continua sa puna in situatii dilematice chiar si cele mai ascutite minti din secolele XX si XXI?"

ARGUMENTE. Autorii acestei carti sustin cu tarie si argumentat ca falsificatorul de geniu nu e nimeni altul decat insusi Leonardo da Vinci. De ce, cum, pentru ce? Este chipul lui Iisus o imagine fotografica (!) a lui Leonardo insusi?

Citind aceasta carte uimitoare, socanta si senzationala, ilustrata cu planse pentru ca autorii sa-si demonstreze ipotezele, veti afla un posibil raspuns. Codul lui da Vinci are nenumarate fatete.

Autorii Prince si Picknett:


In "Conspiratia Stargate" autorii vin cu dezvaluirea socanta a unui plan minutios gandit pentru a camufla cele mai radicale idei ale secolului al XX-lea, centrate pe credinta ca zeii vechilor egipteni erau, in fapt, fiinte nepamantene care vor reveni spre a ne conduce intr-o noua era.

In spatele acestei conspiratii - agentii de spionaj, organizatii oculte, politicieni, oameni de stiinta etc.

In timp ce studiau istoria Vaticanului si viata lui Leonardo da Vinci, Lynn Picknett si Clive Prince au inceput sa fie din ce in ce mai intrigati de numeroasele coincidente pe care le intalneau in opera marelui artist al Renasterii. Toate pareau sa indice existenta unei religii secrete. Continuarea in "Misterul Templierilor".

SEMNALE EDITORIALE
Un pelican la Castelul Blanings
EDITURA POLIROM. Tihna aiuritului lord Emsworth e inca o data tulburata de oaspeti nedoriti. In acest nou roman, o redescoperim pe mai vechea noastra cunostinta, aiuritul lord Emsworth. In mijlocul verii, tihna acestuia e facuta harcea-parcea de sosirea neasteptata a surorii lui, fioroasa lady Constance Schoonmaker, care il instaleaza si pe ducele Alaric cel carcotas in apartamentul dinspre gradina. Castelul se preschimba cat ai zice peste intr-un adevarat viespar unde misuna hoti si sarlatani.


Jocul orelor
EDITURA RAO. O serie de crime odioase se abate asupra oraselului Wrightsburg, iar ucigasul isi bate joc de politie lasand la mana victimelor un ceas la care ora fixata reprezinta pozitia pe care acestea s-au aflat pe lista lui de crime. Mai mult, criminalul incearca sa copieze cele mai crude crime din trecut si nimeni nu stie cine va fi urmatoarea victima. Doi fosti agenti ai Serviciului Secret incep o cautare disperata, insa, pe masura ce se apropie de adevar, descopera un puzzle macabru...


Clubul ingerilor
EDITURA CURTEA VECHE. Clubul ingerilor, un micro roman al Luis Fernando Verissimo despre pacatul lacomiei, a devenit bestseller imediat dupa publicare. In 2003 a fost selectat de New York Public Library ca una dintre Cele Mai Bune 25 de Carti ale Anului. Zece prieteni, pasionati de artele culinare, se intalnesc o data pe luna pentru o cina deosebita. Dar acest ritual periodic incepe sa capete valente de roman politist à la Agatha Christie, in momentul in care la fiecare cina unul dintre invitati moare otravit...


Mesajul subliminal
EDITURA TRITONIC. Volumul Doinei Rusti, desi nu are rigiditatea stilistica a unui manual universitar, porneste de la teorii, fara sa ramana la nivelul restrictiv al demonstratiei. Cartea propune un punct de vedere pe marginea teoriilor deja existente, observatii legate de un experiment social complex, cum a fost viata cotidiana in perioada comunista, analize care pornesc din sfera semioticii spre obisnuintele lingvistice curente. In mare, volumul urmareste repetitia si sugestia ca mijloace de impunere a unor mesaje secrete.


×