x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Grav accident rutier in Dămboviţa

Grav accident rutier in Dămboviţa

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Iul 2007   •   00:00


Opt persoane au decedat, şi 24 au fost rănite grav duminică dimineaţă, după ce un tren a lovit in plin un autocar, in judeţul Dămboviţa. Accidentul s-a produs  intre localităţile Gura Ocniţiei şi Răzvad.


Opt persoane au decedat, şi 24 au fost rănite grav duminică dimineaţă, după ce un tren a lovit in plin un autocar, in judeţul Dămboviţa. Accidentul s-a produs  intre localităţile Gura Ocniţiei şi Răzvad.

Â

Autocarul, in care se aflau aproximativ 35 de persoane ce se intorceau de la o nuntă din comuna Dragotana, a fost lovit de trenul personal 3.332 Tărgovişte-Ploieşti Sud. In urma impactului, cinci persoane au murit pe loc, iar alte trei au murit la Spitalul Judeţean din Tărgovişte. Â Alte 24 de persoane au fost rănite - 15 au suferit răni uşoare, in timp ce restul sunt in stare critică. Căţiva pasageri, răniţii grav, Â au fost transportaţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Â

IMPLICARE. Răniţii au fost scoşi din mormanul de fiare in urma intervenţiei echipajelor a două autospeciale ale ISU „Basarab I" Dămboviţa. La faţa locului au fost prezente 15 ambulanţe din Tărgovişte şi Pucioasa pentru a duce răniţii la spitale. La Spitalul Judeţean din Tărgovişte sunt internate 13 persoane - şapte la Secţia Ortopedie, cu fracturi, iar şase la Chirurgie, avănd traumatisme craniene. Conform celor declarate de directorul Spitalului Judeţean din Tărgovişte, Carmen Marcu, starea tututor pacienţilor este , in prezent,  stabilizată.

ANTECEDENTE. Raportul preliminar intocmit de Poliţia Dămboviţa, relevă că „in urma impactului cu trenul autocarul a fost impins pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 300 de metri, vina producerii accidentului aparţinănd şoferului autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată". Chestorul Dan valentin Fătuloiu, şeful Poliţiei Romăne, s-a deplasat la locul accidentului şi a declarat că „şoferul avea antecedente, in trecut avănd permisul de conducere suspendat după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului". Autocarul implicat in accident aparţine unei firme din Tărgovişte şi fusese inchiriat de mai multe persoane care au participat la o nuntă in comuna Dragotana.

Â

×
Subiecte în articol: magazin