x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Grupul Vinci, huiduit în Rusia

Grupul Vinci, huiduit în Rusia

04 Aug 2010   •   00:00

Grupul francez Vinci, care urma să construiască Autostrada Comarnic ­ Braşov, este în centrul unui scandal izbucnit în Rusia, unde compania are de realizat un tronson al rutei ce leagă Moscova de Sankt Petersburg.

Potrivit AFP, zeci de persoane au protestat, astăzi, faţă de despădurirea unei zone de pe traseul autostrăzii. Pe pancarte scrise în rusă şi franceză, oamenii au cerut constructorului să nu se atingă de pădurile ruseşti. "Napoleon a dat foc Moscovei, dar ne-a lăsat pădurile în pace", scria pe una dintre pancarte, în vreme ce alt slogan a fost "Astăzi la pădurea Himki, mâine la Boulogne (pădure faimoasă de la marginea Parisului - n.r.)".

Manifestanţii sunt membri şi simpatizanţi ai formaţiunilor Frontul de Stânga, Solidarnost şi Iabloko.

O asociaţie formată din localnici din zonă, Mişcarea pentru apărarea pădurii Himki, se luptă de trei ani pentru a împiedica despădurirea zonei, aşa cum prevede proiectul autostrăzii.

La sfârşitul lunii trecute, asociaţia i-a adresat o scrisoare preşedintelui grupului francez Vinci, Xavier Huillard, cerându-i să renunţe la proiect. În replică, firma a răspuns că autorităţile ruse sunt cele care au proiectat traseul autostrăzii şi că, în acest moment, Vinci nici nu a început lucrările pe şantier.

În aprilie, compania franceză anunţa că a semnat cu două bănci din Rusia acordurile de finanţare a tronsonului de autostradă. 

×
Subiecte în articol: lumea