x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Heroes mania loveşte România!

Heroes mania loveşte România!

de Oana-Maria Baltoc    |    03 Iul 2009   •   00:00
Heroes mania loveşte România!

Antena 1 va transmite, în­ce­pând cu 6 iulie, de la ora 23:15, celebrul serial Heroes, produc­ţie aflată la a patra serie în Sta­tele Unite, cu o medie de audienţă de aproximativ 14 mi­lioane de telespectatori.

Tim Kring este cel care a dez­lănţuit în America Heroes-ma­nia din clipa în care le-a prezentat episodul-pilot celor din sta­ff-ul NBC. Acela a fost şi momentul în care regizorul şi producătorul seriei a fost convins că produsul său va avea succes. Nu a realizat, totuşi, că acest serial de televiziune, care a avut premiera la NBC în septembrie 2006, va declanşa o adevărată isterie în rândul acelui public comercial, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, după care tânjesc toate televiziunile.

SUPERPUTERI. "Într-o lume în care este evident că ne îndrep­tăm cu paşi repezi spre autodistrugere, pentru mine era reconfortantă ideea că ar putea exista superoameni, care să poată împiedica finalul dramatic." Aşa că Tim şi-a imaginat diverse personaje dotate cu tot felul de pu­teri supranaturale, cum ar fi abilitatea de a fi în două locuri în acelaşi timp, de a citi gân­durile, zburatul, puterea de a vindeca sau de a memora instantaneu un volum mare de informaţii şi aşa mai departe.

În ideea de a avea şi un perso­naj pe care telespectatorul să-l îndrăgească necondiţionat a apărut Hiro Nakamura (interpretat de Masi Oka), japonezul care a descoperit că are abilitatea de a călători în timp şi a cărui primă deplasare în coordonatele temporale a fost în baia unei doamne care tocmai se spăla.

Printre actori se numără Hydan Panettiere, Ali Larter, Jack Coleman, Greg Grunberg, Milo Ventimiglia şi mulţi alţii, actori mai puţin cunoscuţi: "Nu am căutat actori celebri, ba, dimpotrivă, dacă foloseam necu­noscuţi, întăream ideea că personajele sunt oameni absolut obişnuiţi şi că oricui i se poate întâmpla ca, peste noapte, să dobândească abilităţi paranormale", declara Tim Kring într-un interviu.


Povestea continuă
În palmaresul Heroes se regăseşte Premiul BAFTA, "Cel mai bun program tv" (2008), sau "People's Choice Award" (2007) la ca­te­goria "Best New Drama". Aşa că argumente pentru ca povestea să meargă mai departe au fost suficiente, iar NBC a hotărât continuarea seriei, astfel că, în septembrie 2009, ame­ricanii vor primi încă 20 de epi­soade nou-nouţe.

În pre­zent, mii de site-uri sunt dedicate serialului de către fani, în 2007 a apărut primul joc "He­roes" pentru telefoanele mo­bile, NBC edi­tea­ză săptă­mânal o revistă cu personajele din Heroes, în ma­gazine se găsesc păpuşi realizate după chipul perso­najelor, cărţi dedicate acestei poveşti şi obiec­te ves­timentare branduite Heroes.

×
Subiecte în articol: serial