x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În scaun cu rotile, paralizat

În scaun cu rotile, paralizat

de Horatiu Sima    |    05 Feb 2008   •   00:00
În scaun cu rotile, paralizat

Un fotbalist, tare ca o stâncă, a ajuns un infirm datorită propriei inconştienţe
Era în vara trecută. Cald, soare şi vreme frumoasă pentru sport. Pe un tăpşan dintr-o comună olteană, transformat în teren de fotbal, se disputa un meci de fotbal din campionatul judeţean Dolj


Un fotbalist, tare ca o stâncă, a ajuns un infirm datorită propriei inconştienţe
Era în vara trecută. Cald, soare şi vreme frumoasă pentru sport. Pe un tăpşan dintr-o comună olteană, transformat în teren de fotbal, se disputa un meci de fotbal din campionatul judeţean Dolj


EUFORIA. Echipa gazdă, Avântul Ţugui, o comună aflată la circa 18 kilometri de Craiova, îşi bătuse adversarul şi toată lumea era fericită, inclusiv căpitanul echipei gazdă, Titel Dumitrescu, căci rivalităţile locale stârnesc patimi deosebite. Din acest motiv, după ce a ieşit de pe teren a luat unul dintre scuterele aflate pe marginea drumului şi s-a urcat pe el, deşi nu ştia cu se mănâncă. În aplauzele spectatorilor şi colegilor a demarat în trombă, încercând să arate că e talentat şi la motociclism nu numai la fotbal.


DESTINUL. Bucuros nevoie mare, nu a realizat că nu ştie să conducă, a dat bice şi, la o curbă, nu a mai putu stăpâni scuterul, a ratat curba şi s-a proptit în nucul unui vecin de stradă. “Am vrut să mă duc să mă spăl după meci. Înainte de asta, am văzut un scuter la poartă şi am vrut să încerc să merg pe el. Mi-am pierdut minţile şi m-am urcat. A fost pentru prima dată când m-am urcat pe aşa ceva. Nu am mers prea mult si s-a întâmplat nenorocirea”, îşi aduce aminte cu regret şi îşi blesteamă zilele fostul fundaş.


AGITAŢIE. “Eram la staţia de epurare a apei  când am primit un telefon că a avut loc un accident în comună. Când am ajuns acolo, Titel era întins pe jos, noroc că nu a fost mişcat din loc de nimeni. Era grav. Am sunat la SMURD pentru o intervenţie rapidă, de specialitate. Din păcate, am constat pe propria noastră piele cât de ineficient este sistemul nostru sanitar. Deşi accidentatul era foarte grav, salvarea a venit cu foarte mare întârziere. La un moment dat a trebuit să îl chem pe şeful de post pentru a potoli lumea, care era extrem de agitată şi revoltată de întârziere. A venit într-un final, i-au acordat primul ajutor, avea triplă fractură la coloana vertebrală, şi l-au dus la Spitalul numărul 1 din Craiova, la neurochirurgie, la doctorul Cameniţă. După consult, Titel Dumitrescu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Bagdasar- Arsenie din Bucureşti. Acolo diagnosticiul a fost extrem de sever, fractură la coloană T4, T5, iar Titel a rămas paralizat de la brâu în jos”, ne-a declartat viceprimarul comunei Ţuglui, Sorin Agapie.


CHIN. “Titel joacă fotbal al noi de când avea 16 ani. Juca stoper la marcaj şi era tare ca stânca, te izbeai de el şi cădeai jos imediat. Era ca Adrian Bumbescu pe vremuri. Toţi cei 3 fraţi ai lui au jucat în echipa noastră în diverse perioade. Acum, după groaznicul accident pe care l-a făcut din teribilism îi este extrem de greu. Are două fete , Ileana -7 ani şi Claudia -5 ani, de care trebuie să aibă grijă şi o soţie, Georgeta, care este bolnavă mai tot timpul. Ei sunt ceangăi, dar oameni muncitori, de treabă, care nu ne-au pus probleme de nici un fel.Consiliul local le-a acordat de câteva ori ajutoare financiare destul de semnificative, la fel a procedat şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, prin preşedintele Nicu Neagoe, care , în plus, de sărbători, oferă daruri fetelor.


SPERANŢE.„Este foarte dureros ce s-a întâmplat. Nu pot să îmi explic cum a fost posibila o asemenea tragedie. Este păcat ca un asemenea om plin de viaţă nu poate să joace fotbal în continuare. Este uman să facem tot posibilul pentru a-l salva pe băiat” – a opinat Neagoe. Din păcate pentru el, statul în cărucior, purtarea sondei pentru urinare i-au creat alte probleme de sănătate, motiv pentru care avea permanent frisoane. A mai fost internat din acest motiv şi, cu ocazia unui ultim control, a apărut o rază mică de speranţă la un RMN. S-a ajuns la concluzia că ar putea fi operat, încercînd să se ajungă la o mobilitate parţială a picioarelor”, a mai spus viceprimarul din Ţuglui.


„Este foarte dureros ce s-a întâmplat. Nu pot sa îmi explic cum a fost posibila o asemenea tragedie. Este păcat ca un asemenea om plin de viaţă nu poate să joace fotbal în continuare. Este uman să facem tot posibilul pentru a-l salva pe băiat” – a opinat Neagoe.

×
Subiecte în articol: magazin fotbal