x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ieşiri neprevăzute în spaţiu pentru astronauţii de pe ISS

Ieşiri neprevăzute în spaţiu pentru astronauţii de pe ISS

02 Aug 2010   •   00:00

Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) ar putea fi nevoiţi să efectueze două ieşiri în spaţiu neprevăzute în cursul săptămânii pentru a repara un sistem de climatizare defect, a anunţat NASA.



Responsabilii Agenţiei spaţiale americane de la Houston, din Texas, au declarat că reflectă “la oportunitatea de a organiza două ieşiri în spaţiu pentru a înlocui o pompă”.

Pompa a încetat să funcţioneze, provocând oprirea alimentării circuitului de răcire cu amoniac. Astronauţii au încercat de două ori, sâmbătă seară şi duminică dimineaţă, să repornească pompa, însă fără succes.

ISS dispune de două pompe de rezervă, instalate în exteriorul ISS, a adăugat NASA, subliniind că cei şase membri ai echipajului, trei americani şi trei ruşi, nu sunt în pericol.

Potrivit NASA, fără control termic, partea ISS orientată spre soare ar avea de suportat o temperatură de 121 de grade Celsius, în timp ce cea rămasă în întuneric s-ar confrunta cu o scădere a temperaturii la minus 157 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: lumea