x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun INDIA / Alţi 15 morţi găsiţi la hotelul Taj Mahal

INDIA / Alţi 15 morţi găsiţi la hotelul Taj Mahal

28 Noi 2008   •   00:00

Numărul victimelor din India continuă să crească de la o zi la alta. Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 145 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi. 15 persoane decedate au fost găsite vineri dimineaţă de forţele de securitate în Hotelul Taj Mahal. Unităţile speciale indiene au reuşit să elibereze unul dintre cele două mari hoteluri atacate de islamişti. 98 de ostatici au fost eliberaţi până în prezent, printre care cinci italieni.



Forţele de commando indiene au luat joi spre vineri noapte cu asalt un centru evreiesc din Mumbai, unde oameni înarmaţi ţineau ostatici. Trupele au coborât din elicoptere pe acoperişul clădirii Centrului Chabad Lubavitch, în vreme ce alte forţe pătrundeau la nivelul solului. Forţele de securitate au curăţat şi alte două hoteluri din oraş, la mai mult de o zi după seria de atacuri violente.
Anterior încercării de eliberare a ostaticilor din centrul evreiesc, un copil şi un bucătar indian au fost văzuţi ieşind din clădire, dar nu s-a aflat dacă au fost eliberaţi sau au fugit. În altă ordine de idei, două vase pakistaneze au fost sechestrate în largul coastei Indiei, pe baza relatărilor că oamenii înarmaţi au venit în Mumbai pe apă. Surse oficiale indiene afirmă că unii dintre agresori veneau din Pakistan. Relatările despre numărul victimelor din rândul atacatorilor sunt divergente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea