x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun INDONEZIA. Cel puţin 20 de oameni au trecut pragul a 120 de ani!

INDONEZIA. Cel puţin 20 de oameni au trecut pragul a 120 de ani!

de Corina Andriuta    |    25 Iun 2010   •   00:00
 INDONEZIA. Cel puţin 20 de oameni au trecut pragul a 120 de ani!

Recensământul de populaţie, pe care oficialii indonezieni îl realizează în această perioadă, a scos la iveală câteva date statistice senzaţionale. Măcar din punct de vedere al longevităţii oamenilor care trăiesc în aceste locuri, informează radiomayak.ru şi RIA Novosti.



Ei bine, cei care se ocupă cu realizarea acestui recensământ au raportat oficialităţilor descoperirea unui nou trib Papuans în provincia estică indoneziană din Papua. Aceştia trăiesc în copaci şi se hrănesc doar cu frunze şi cu carne  de vânat şi nu poartă absolut nicio haină pe corp. Tribul numără aproximativ 3 mii de membri.

Până la această oră, indonezienii se mai pot făli cu ceva. Se pare că sunt poporul care are cea mai mare longevitate de pe planetă. Nu mai puţin de 20 de persoane care trăiesc în această ţară au trecut pragul a 120 de ani de viaţă. Dar nu acesta este recordul de viaţă înregistrat în prezent în Indonezia. Titularul recordului îl deţine Katemi, o femeie din provincia Riau – satul Bukit Batre. Aceasta are nici mai mult, nici mai puţin decât ...145 de ani! Oficialităţile susţin că vârsta femeii este confirmată în urma confruntărilor făcute pe baza unor interviuri cu mai mulţi descendenţi ai acesteia, inclusiv nepoţi şi strănepoţi.

Rezultate finale ale recensământului vor fi publicate la finele lunii august.



×
Subiecte în articol: lumea