x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info magazin

Info magazin

08 Mar 2008   •   00:00

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse, care a fost externată luna trecută dintr-o clinică de dezintoxicare londoneză, a fost surprinsă prizând votcă, cu ajutorul unui pai, la o petrecere din clubul londonez Bungalow 8, informează femalefirst.co.uk.

Amy Winehouse prizează votcă

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse, care a fost externată luna trecută dintr-o clinică de dezintoxicare londoneză, a fost surprinsă prizând votcă, cu ajutorul unui pai, la o petrecere din clubul londonez Bungalow 8, informează femalefirst.co.uk. La petrecerea din clubul londonez au fost prezenţi, printre alţii, Kelly Osbourne, Mark Ronson şi Kimberly Stewart. “Cineva a adus peste 20 de shot-uri la masa la care era Amy şi ea a decis să îşi arate noua distracţie la petreceri”, a declarat o sursă apropiată vedetei. Conform aceleiaşi surse, Winehouse a sorbit o parte din shot, dând foc restului. “Apoi a luat un pai şi a prizat restul”, a mai subliniat sursa. Doctorii avertizează că această formă de distracţie folosită de Winehouse pentru petreceri, cunoscută ca Gas Chamber, ar putea fi letală, pentru că alcoolul este absorbit direct în sânge. Născută pe 14 septembrie 1983, dintr-un tată şofer de taxi şi o mamă farmacistă, Winehouse a crescut într-o familie de evrei, în nordul Londrei, unde jazzul este rege. Tatăl este amator de muzică, iar unchii de pe partea mamei sunt muzicieni profesionişti.

La vârsta de 10 ani, a creat un duo rap cu cea mai bună prietenă a sa, iar la 13 ani a început să cânte soul. A urcat cu adevărat pe scena muzicii pop în 2003 şi a uimit profesioniştii cu vocea sa şi repertoriul. Cântăreaţa revendică influenţe ale unor cântăreţe de culoare precum Sarah Vaughan, Dinah Washington, dar şi ale lui Elvis Presley. Al doilea album al său, “Back to Black”, a fost apreciat de critici şi a avut cele mai mari vânzări în Marea Britanie, în 2007. Cântăreţi precum Prince sau George Michael au declarat că doresc să lucreze cu ea. Însă ea a ales să lucreze cu Pete Doherty, solistul trupei Babyshambles, fost iubit al lui Kate Moss, care are, de asemenea, o reputaţie de scandalagiu consumator de droguri. Al treilea album ar putea fi lansat în 2008.

 

 

Fericirea poate fi moştenită

Fericirea nu poate fi cumpărată, însă se pare că aceasta poate fi moştenită, a descoperit o echipă de cercetători britanici şi australieni, care au prezentat joi rezultatele unui studiu, informează Reuters. Studiul, care a cuprins aproape 1.000 de perechi de gemeni identici şi neidentici, a descoperit că există gene care controlează trăsăturile de personalitate responsabile de fericirea indivizilor, în vreme ce factori precum relaţiile cu ceilalţi oameni, sănătatea şi cariera sunt responsabile de restul bunăstării unei persoane. “Am descoperit că aproximativ jumătate din diferenţele în fericire sunt determinate genetic”, a declarat Tim Bates, cercetător la Universitatea din Edinburgh, cel care a condus studiul. “E un lucru chiar surprinzător”, a mai spus el.

Cercetătorii le-au adresat voluntarilor ­ cu vârste cuprinse între 25 şi 75 de ani ­ o serie de întrebări cu privire la personalitatea lor, cât de tare se îngrijorează şi cât de satisfăcuţi sunt de vieţile lor. Deoarece gemenii identici împart aceleaşi gene, iar ceilalţi nu, cercetătorii au putut identifica genele care predispun la fericire. Oamenii sociabili, activi, stabili, muncitori şi conştiincioşi tind să fie mai fericiţi, a raportat publicaţia Psychological Science. Aceste descoperiri reprezintă o piesă importantă din “puzzle-ul” înţelegerii mai bune a depresiei şi a cauzelor care fac oamenii mai fericiţi sau mai trişti, a mai spus Bates.

Oamenii care moştenesc trăsături de personalitate pozitive ar putea, în concluzie, să aibă o “rezervă” de fericire cu ajutorul căreia să se echilibreze în perioadele stresante.

 

 

Bărbaţii care spală vasele au o viaţă sexuală mai bună

Bărbaţii care participă la sarcinile menajere îmbunătăţesc armonia în sânul cuplului lor şi ar putea avea o viaţă sexuală mai satisfăcătoare, conform unui studiu american publicat joi, citat de AFP. “În mare, cu cât bărbaţii fac mai multe treburi casnice, cu atât femeile sunt mai fericite”, a explicat pentru AFP Scott Coltrane, sociolog la Universitatea Riverside din California şi co-autor al studiului din care a fost publicat un rezumat pe site-ul organizaţiei Council of Contemporary Families (CCF). “Când bărbaţii fac mai multă treabă acasă, percepţia femeilor cu privire la echitate şi satisfacţia matrimonială creşte, iar cuplul traversează mai puţine conflicte”, potrivit raportului. “Noi, sociologii, nu ne ocupăm în general de aceste lucruri, dar terapeuţii spun că există o legătură directă între faptul că bărbaţii fac mai multe lucruri acasă şi frecvenţa raporturilor sexuale”, a arătat Coltrane. Un psiholog, membru al CCF, Joshua Coleman, confirmă, într-un comentariu publicat pe site-ul organizaţiei, că împărţirea sarcinilor menajere “este asociată cu un nivel mai ridicat de satisfacţie matrimonială” şi “câteodată şi cu numărul mai mare de relaţii sexuale”. “Femeile spun că resimt mai multă atracţie sexuală şi mai multă afecţiune pentru soţii care participă la sarcinile menajere”, explică Coleman. Însă, a avertizat el, a te ocupa prea mult timp de copii poate dăuna intimităţii cuplului, întrucât “multe cupluri au mărit perioada de timp petrecută cu copiii lor, eliminând sau reducând considerabil momentele romantice”, scrie Coleman. Acest studiu va fi prezentat la conferinţa anuală a CCF din aprilie, de la Chicago.

 

 

 

 

Marele Canion american a început să se formeze în urmă cu peste 17 milioane de ani

Vârsta Marelui Canion nord-american era aproximată iniţial la 6 milioane de ani însă, în urma unui studiu recent publicat vineri în revista Science de către o echipă de cercetători de la Universitatea din New Mexico, s-a descoperit că jumătatea occidentală a acestui grandios monument geologic a început să se formeze cu mult mai devreme decât se estima, în urmă cu cel puţin 17 milioane de ani, informează Rompres. Această descoperire ridică o serie de semne de întrebare pentru geologi pentru că partea de vest a canionului se află în avalul râului Colorado, care curge de la est la vest şi presupunând că Marea Canion a fost săpat de apele acestui râu, partea sa estică ar fi trebuit să fie cel puţin la fel de veche. Însă, conform geologilor, Marele Canion a fost săpat de un sistem de râuri şi torente de scurgere a apei mult mai complex, care s-a transformat apoi într-un singur râu, Colorado, în urmă cu aproximativ 6 milioane de ani. Noul studiu susţine ideea că iniţial s-au format două canioane care ulterior s-au unit, dând naştere Marelui Canion.

Echipa de geologi de la Universitatea din New Mexico a datat mostre de rocă prelevate din numeroasele peşteri calcaroase săpate în pereţii Marelui Canion şi au descoperit că partea vestică a canionului a început să se formeze în urmă cu 17 milioane de ani, procesul iniţial de eroziune avansând foarte încet, cu câţiva centimetri la fiecare mileniu. În urmă cu 6 milioane de ani însă cele două canioane mai mici care formează în prezent partea vestică şi cea estică a Marealui Canion s-au unit, iar procesul de eroziune a continuat într-un ritm mult mai accelerat, săpând între 20 şi 30,5 centimetri pe mileniu.

 

 

 

Un cerşetor candidează la alegerile municipale din Paris

Un cerşetor francez, pe nume Jean-Marc Restoux, va candida la alegerile municipale din Paris, pentru Arondismentul 6, relatează agenţia de presă Reuters. Potrivit comentatorilor, alegerile vor reprezenta un test pentru preşedintele Nicolas Sarkozy, a cărui popularitate a scăzut foarte repede, la puţin timp de la victoria obţinută în cursa pentru preşedinţie. Unii politicieni locali, consideraţi apropiaţi ai preşedintelui, ar putea avea de suferit tocmai din această cauză, lucru de pe urma căruia vor beneficia outsiderii, precum Restoux. De pe străzi, în scaunul de primar ­ acesta este visul lui Jean-Marc Restoux, un parizian de 54 de ani, cu barbă şi păr lung, care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii fără a avea o casă. Dezamăgit de politica modernă, cerşetorul a declarat că programul său electoral este unul apolitic. “Vreau să strâng laolaltă oameni din toate categoriile şi să le deschid ochii, să le arăt că trebuie să se implice şi nu să lase statul sau primăria să decidă pentru ei”, a declarat Restoux.  Organizaţiile de caritate au estimat că în Paris există câte un cerşetor la 1.000 de persoane şi 100.000 în toată Franţa.

 

 

 

 

Fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie, este însărcinată pentru a treia oară

Lisa Marie Presley, fiica regelui rock’n roll Elvis Presley, este însărcinată cu cel de-al treilea copil, care urmează să se nască în luna octombrie, relatează revista People. Acesta este primul copil al Lisei Marie, în vârstă de 40 de ani, şi al soţului său, chitaristul şi producătorul muzical Michael Lockwood, 46 de ani, cu care s-a căsătorit în Japonia, în ianuarie 2006. Presley mai are doi copii, Riley, 18 ani, şi Benjamin, 15 ani, cu fostul său soţ Danny Keough. Lisa Marie a avut o viaţă sentimentală destul de agitată. Ea a fost căsătorită circa 20 de luni cu Michael Jackson, formând una din cele mai controversate perechi ale momentului. Mai târziu, s-a căsătorit cu actorul Nicolas Cage, dar au divorţat după trei luni. Atunci a circulat un zvon conform căruia cauza separaţiei ar fi constituit-o fanatismul lui Cage faţă de tatăl ei.

 

 

 

 

 

LANSARE - Whitney Houston, un nou album anul acesta

Cântăreaţa americană Whitney Houston lansează anul acesta primul material discografic original din 2002, a declarat Clive Davis, preşedinte al casei de discuri BMG, citat de Reuters. Au fost compuse patru melodii pentru acest proiect, urmând ca, până la sfârşitul lunii, să fie înregistrate alte patru. “Nu o vom pentru a se integra pe piaţa de hip-hop. Publicul o vrea pe Whitney cum e”, a subliniat Davis. Melodiile de pe noul album au fost produse şi scrise de will.i.am, de la Black Eyed Peas, Sean Garrett şi Akon. Whitney Houston are în palmares 26 de premii American Music şi şase premii Grammy. Ea a realizat şi o performanţă încă neegalată, aceea de a se afla de şapte ori consecutiv pe primul loc în topurile de vânzări din Statele Unite.

 

 

 

PROCES - Fratele lui Paris Hilton, beat la volan

Unul dintre fraţii mai mici ai cântăreţei Paris Hilton, Barron, a fost inculpat pentru conducere în stare de ebrietate şi fără permis valid, la trei săptămâni după ce a fost arestat în California, transmite AFP, citând surse judiciare. Barron Hilton, 18 ani, este convocat la tribunal la 14 aprilie, la Malibu, pentru a i se aduce la cunoştinţă actul de acuzare. La 12 februarie, el a fost interceptat la volanul unei maşini de poliţie din acest oraş foarte la modă printre cei bogaţi şi celebri, situat la 25 km vest de Los Angeles, pentru ca ulterior să fie eliberat contra unei cauţiuni de 20.000 de dolari. Potrivit unui purtător de cuvânt al şerifului din Los Angeles, tânărul Hilton prezenta un nivel de alcoolemie de aproape două ori mai mare decât limita legală. Consumul de alcool este interzis în California persoanelor sub 21 de ani, ca în majoritatea statelor americane.

 

 

 

 

Ambasada Chinei în Islanda a protestat faţă de atitudinea cântăreţei Björk în problema Tibetului

 

 

Ambasada Chinei în Islanda a protestat împotriva cântăreţei islandeze Björk, care a dedicat un cântec independenţei Tibetului în timpul unui concert susţinut duminică, la Shanghai, informează AFP, citând un comunicat al ambasadei. Björk a trezit “resentimente puternice în rândul publicului, în China”, a afirmat ambasada, într-un comunicat. La Shanghai, cântăreaţa islandeză şi-a încheiat concertul cu melodia “Declare Independance”, dedicată, iniţial, Groenlandei şi Insulelor Feroe. Însă, de data aceasta, ea a terminat scandând “Tibet, Tibet”. “China este o ţară unificată cu numeroase grupuri etnice, iar Tibetul a fost mereu o parte inalienabilă a Chinei, încă din timpuri străvechi”, se mai arăta în comunicatul care sublinia faptul că “nici o ţară din lume nu recunoaşte Tibetul drept stat independent”.

                       

 

 

 

Regizorul filmului “Juno” va lucra cu Jim Carrey la o comedie

Tânărul cineast canadian Jason Reitman, care a semnat regia filmului premiat la Oscar “Juno”, va realiza o comedie cu compatriotul său Jim Carrey, care va juca rolul unui francez, informează AFP, citând publicaţia specializată Variety. Jason Reitman, nominalizat la ultima ediţie a premiilor Oscar pentru “Juno”, o comedie despre o adolescentă însărcinată, va regiza producţia “Pierre Pierre” pentru o filială a studioului Fox. Jim Carrey va interpreta rolul unui nihilist francez care călătoreşte de la Paris la Londra cu un tablou furat, potrivit sursei citate.

           

 

 

 

NUD - Carla Bruni, goală în revista GQ

Cu câteva zile înainte de vizita cuplului prezidenţial francez la regina Elizabeth a Marii Britanii, între 26 şi 28 martie, prima doamnă a Franţei, Carla Bruni, apare goală în paginile revistei britanice pentru bărbaţi GQ, ediţia de aprilie, potrivit lci.fr. Disponibilă de joi în Anglia, revista le permite britanicilor s-o descopere pe Carla Bruni, în trei fotografii, dintre care într-una apare pe perne de piele, împodobită doar cu propria frumuseţe şi de faimoasele cizme înalte care au stârnit atât de multe comentarii atunci când fotografia a apărut în ediţia de februarie a revistei spaniole DT. În cea de-a doua fotografie, realizată tot înainte de căsătoria Carlei Bruni cu Nicolas Sarkozy, fostul manechin pozează cu bustul dezgolit, în timp ce, în cea de-a treia, partea de sus a trupului e acoperită cu o vestă Chanel şi un colier, restul rămânând dezvelit, într-o manieră sugestivă.

           

 

 

Părinţi nehotărâţi: copil fără nume, la 14 luni de la naştere

Doi germani căsătoriţi sunt zoriţi de autorităţi să aleagă mai repede numele copilului lor, în contextul în care nu s-au hotărât asupra acestui lucru nici după 14 luni de la naştere. Ziarul Sueddeutsche Zeitung relatează că oficialii oraşului Munchen au dorit să-i amendeze pe cei doi, însă aceştia au dus problema la tribunal, susţinând că au dreptul să se gândească oricât vor. Cuplul ­ ea avocată, el specialist în Drept Civil ­ a convenit asupra faptului că bebeluşul trebuie să aibă patru nume. Tatăl a propus David Laurin Raphael Julian, însă mama doreşte încă un nume biblic. Bărbatul consideră însă că sunt destule nume biblice în propunerea sa. Cazul a fost adus în faţa unui judecător, după ce autorităţile oraşului Munchen au emis o amendă de 50 de euro/lună pe numele celor doi, pentru faptul că n-au reuşit să găsească un nume în decurs de un an. Tatăl, care a apărut singur la tribunal, şi-a exprimat speranţa că va ajunge la un acord cu soţia sa, înainte ca fiul lor să ajungă la grădiniţă. El nu a precizat însă când, explicând că nu este un profet. Judecătorul a anulat amenda, argumentând că inabilitatea cuplului de a găsi un nume nu este un motiv suficient pentru sancţiuni.

 

 

 

 

Scrisoare către mama moartă, returnată de Poşta franceză
O adolescentă din Franţa care i-a trimis o scrisoare mamei sale decedate, cu destinaţia Rai, a primit plicul înapoi, cu o menţiune a Poştei care solicita plata taxelor poştale. Potrivit ziarului Le Journal de Saône-et-Loire, tânăra, în vârstă de 13 ani, a scris în dreptul destinaţie: Strada Paradisului, Rai. Două zile mai târziu, scrisoarea i-a venit înapoi, cu o notă în care se menţiona că “adresa este necunoscută”. În plus, adolescentei i s-a cerut să plătească 1,35 euro drept taxă pentru returnarea scrisorii, care nici măcar nu avea timbre. Tânăra, pe nume Anais, încă nu s-a împăcat cu moartea mamei sale, survenită în urmă cu doi ani, motiv pentru care s-a decis să-i scrie o scrisoare, în care să-i spună cât o iubeşte.

 

 

 

 

Condamnarea la moarte, mai costisitoare decât închisoarea pe viaţă

Executarea unui condamnat, împreună cu tot procesul aferent, îi costă de trei ori mai mult pe contribuabilii americani decât ţinerea sa în închisoare pe viaţă, relevă un studiu realizat în Maryland, citat de AFP. Studiul, finanţat de o asociaţie locală pentru apărarea calităţii vieţii, s-a bazat pe analiza dosarelor câtorva sute de criminali condamnaţi între 1978 şi 1999 în statul Maryland /est/, care a recurs foarte rar la pedeapsa capitală şi de câţiva ani examinează abolirea ei. În medie, cheltuielile cu judecarea şi încarcerarea unui criminal condamnat la închisoare pe viaţă se ridică la 1,1 milioane de dolari. Dacă se cere condamnarea la moarte, se mai adaugă 670.000 de dolari, întrucât procesul este mai lung şi mai complex. În plus, odată pronunţată pedeapsa cu moartea, mai urmează alte 1,2 milioane de dolari necesari pentru o serie cvasiinterminabilă de apeluri, ceea ce creşte costurile totale la 3 milioane de dolari. Între 1978 şi 1999, procurorii din Maryland au cerut de 162 de ori pedeapsa capitală împotriva unui acuzat şi au obţinut-o în 56 de cazuri. Studiul a estimat că procedurile i-au costat pe contribuabilii din stat cu 186 milioane de dolari mai mult decât dacă acuzarea ar fi solicitat şi obţinut închisoarea pe viaţă. De menţionat că în Maryland majoritatea condamnărilor la moarte sunt anulate la apel şi noile procese duc în final la sentinţa de închisoare pe viaţă. Din 1978, în Maryland au fost executaţi cinci condamnaţi şi în prezent cinci deţinuţi aşteaptă pe “coridoarele morţii”.

 

 

 

 

Desfăşurarea repetată a soldaţilor americani în Irak şi Afganistan le sporeşte stresul

Desfăşurările repetate ale soldaţilor americani în Irak şi în Afganistan au un impact asupra sănătăţii lor mentale şi problemele legate de stres cresc brutal după trei sau patru rotaţii, a relevat un studiu al armatei americane, publicat joi şi citat de AFP. Ancheta efectuată în 2007 în Irak şi în Afganistan de echipe ale armatei specializate în verificarea sănătăţii mentale a arătat că soldaţii sunt mai puţin dispuşi să-şi denunţe camarazii pentru lipsa de etică decât în 2006. Generalul Gale Pollock, medic şef adjunct al armatei, a indicat că aceste rezultate sunt adecvate precedentelor studii asupra sănătăţii mentale şi arată “efectele unui război îndelungat”. “Soldaţii desfăşuraţi de multiple ori prezintă o scădere a moralului, mai multe probleme de sănătate mentală şi mai multe probleme în activitatea lor din cauza stresului”, afirmă raportul. “În special soldaţii care sunt la a treia sau la a patra desfăşurare riscă să devină subiecte ale problemelor de sănătate mentală”. Aproape un soldat din trei, cu excepţia ofiţerilor, care nu au constituit obiectul anchetei, au prezentat probleme mentale în cursul celei de-a doua sau a treia rotaţii. Soldaţii care erau la a doua rotaţie manifestau în procent de 18,5% probleme mentale, şi doar 11,9% dintre cei care se aflau la prima desfăşurare ajungeau în această situaţie. În total, 17-18% dintre soldaţii desfăşuraţi au menţionat simptome legate de stres sau alte probleme, potrivit studiului. “Una dintre concluziile pe care le tragem de aici este că soldaţii nu sunt total refăcuţi în momentul în care se întorc pe teren”, a afirmat locotenent-colonelul Paul Bliese, care a condus echipele însărcinate cu ancheta. El a adăugat că soldaţii au estimat că “minimum absolut” de care au nevoie constă în destinderea 12 luni acasă după 12 luni de rotaţie.

 

 

 

 

Traficantul de arme, între film şi realitate

Arestarea în Thailanda a lui Viktor But, figură legendară a traficului de arme internaţional, este rezultatul unei capcane întinse de agenţi americani după o operaţiune de infiltrare demnă de un scenariu hollywoodian, relatează AFP. După mai multe luni de anchetă, membri ai Agenţiei antidrog americane /DEA/ au reuşit să obţină accesul la apropiaţi ai traficantului, personaje-cheie ale organizaţiei sale, a relatat ulterior unul dintre responsabili. În noiembrie 2007, o operaţiune clandestină a fost montată cu agenţi care se prezentaseră drept înalţi responsabili ai gherilei marxiste din Forţele Armate Revoluţionare din Columbia /FARC/, cărora Viktor But le vindea arme de mai mult timp. El a crezut că are într-adevăr în faţă reprezentanţi ai FARC şi a stabilit o întâlnire cu aceştia la Bangkok pentru a perfecta o tranzacţie. Dar agenţii americani i-au prevenit pe omologii lor thailandezi şi Viktor But, descris ca un “negustor al morţii” într-o carte şi un film realizate după viaţa lui, a fost arestat joi într-un hotel de lux la Bangkok. Întreaga operaţiune, care a permis şi colectarea probelor pentru aducerea traficantului în faţa justiţiei, a implicat “un număr considerabil de agenţi ai DEA şi omologi ai lor în lume”.

Fost ofiţer al armatei sovietice a aerului, Viktor But, născut în Tadjikistan în urmă cu 41 de ani, era căutat de mai multe poliţii din lume pentru că a violat embargouri ale ONU împotriva mai multor ţări, în special în Africa. În urmă cu trei ani, viaţa lui a inspirat personajul jucat de actorul american Nicolas Cage în filmul “Lord of War” (tradus în România prin “Traficantu”). În film, un poliţist tenace reuşeşte să-l aresteze pe traficant, dar trebuie să-l elibereze rapid din ordinul unui superior de rang înalt. Asemănarea cu scenariul hollywoodian se opreşte însă aici. “Ne aşteptăm să fie tradus în justiţie. Câteodată, ceea ce se petrece în film se întâmplă şi în viaţa reală, dar nu avem nici un motiv să credem că acesta va fi cazul şi acum”, a declarat responsabilul DEA.

 

 

 

 

Un japonez vrea să traverseze Pacificul cu o navă propulsată de valuri

Un marinar japonez ecologist va încerca să traverseze Oceanul Pacific cu o ambarcaţiune construită în parte din materiale reciclate şi a cărei propulsie se va baza pe forţa motrice a valurilor, relatează AFP. Acest marinar de 69 de ani, Ken-ichi Horie, vrea să pornească la 16 martie din Hawaii (SUA) într-o călătorie de 7.000 de kilometri până în Japonia, unde speră să ajungă în mai, potrivit agentului său. Nava sa, Sirena Suntory II, este echipată cu două tipuri de înotătoare în partea anterioară care îi permit să înainteze, bazându-se pe forţa motrice a valurilor. Potrivit lui Horie, mişcarea ascendentă şi descendentă a hulei îi va permite ambarcaţiunii să înainteze cu viteza de trei noduri marine (5,5 km/h). “Umanitatea a folosit foarte mult forţa vântului în cursul istoriei sale, însă nimeni nu a luat în serios forţa valurilor”, a explicat el anul trecut. Nava sa de 9,5 metri lungime a fost construită parţial pe baza aluminiului reciclat. Horie este cunoscut în Japonia din 1962, când a traversat, la 23 de ani, Oceanul Pacific cu vele, în trei luni, încălcând legea japoneză care interzicea pe atunci navigatorilor să părăsească ţara cu o ambarcaţiune cu vele. De atunci, el a mai efectuat diferite traversări cu nave care funcţionau cu energie solară sau construite din materiale reciclate.

 

 

 

 

Precoce  - Student la drept la 8 ani

Un băieţel de 8 ani din Brazilia a reuşit să ia examenul de admitere la o facultate de drept, dar nu poate încă să urmeze cursurile deoarece nu a terminat studiile secundare, relatează AFP. Joao Victor Portelinha, originar din Goiania, a trecut cu succes, vinerea trecută, examenul de admitere la Universitatea Paulista. Părinţii săi au plătit imediat taxele de înscriere pentru ca el să înceapă cursurile, dar universitatea a refuzat admiterea lui, argumentând că nu a urmat cursurile secundare. Mama copilului consideră că fiul ei nu este supradotat, dar a crescut într-un mediu propice studiului.

 

 

 

Italiancă declarată moartă în urmă cu 25 de ani

O italiancă în vârstă de 80 de ani, declarată moartă în urmă cu 25 de ani, se luptă cu autorităţile pentru a beneficia de servicii de sănătate, informează Spiegel Online. Agenţia de presă italiană ANSA a dezvăluit cazul bătrânei pe care autorităţile italiene au declarat-o moartă în urmă cu un sfert de secol. Femeia ­ Dalia Pria ­ a aflat acest lucru când a încercat să obţină o carte de sănătate pentru medicamente compensate. Atunci i s-a spus că este moartă din anul 1983. Pria a considerat că dacă se află în faţa Biroului Naţional de Sănătate este suficient pentru ca angajaţii instituţiei să corecteze greşeala, dar s-a înşelat. “Nu am putut să fac nimic. Am arătat cartea mea de identitate în timp ce le repetam că trebuie să fie o greşeală, dar angajatul nu s-a clintit”, a spus bătrâna. Pentru a demonstra eroarea, Dalia Pria va trebui să facă o serie de rectificări legale, nepotrivite pentru vârsta ei înaintată. Mai întâi, ea ar trebui să demonstreze prin acte la Evidenţa Populaţiei că nu este moartă. Apoi, ar trebui să angajeze un avocat care să o ajute să prezinte documentele oficiale la Oficiul Sănătăţii Publice, care demonstrează că este în viaţă şi să ceară statut de persoană vie. Până când toate actele nu sunt în regulă, femeia nu va putea beneficia de medicamente compensate, pentru care are nevoie de o carte de sănătate, după noua lege intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2008. “Sper ca medicul meu să găsească o cale”, a adăugat Dalia Pria, citată de ANSA.

 

 

 

×