x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Intre doua nu te ploua

Intre doua nu te ploua

05 Mai 2006   •   00:00
Intre doua nu te ploua
FILM
Bine, bine: dar intre doi cum este?

Celor care n-au chef sa mearga la cinema pentru Tom Cruise si "Misiunea imposibila" le recomandam o comedie romantica: "Fata de la magazin".

POVESTE. "Shopgirl" este povestea Mirabellei, o vanzatoare dezghetata, care vrea sa devina artista si vinde manusi si accesorii in raionul unui magazin. Ea are doi barbati in viata ei: bogatul divortat Ray Porter (Steve Martin) si tanarul muzician Jeremy. Mirabelle se indragosteste de Ray si viata ei ia o intorsatura magica. Dar curand isi da seama ca trebuie sa-si ia inima-n dinti si sa faca o alegere intre cei doi.

IN SPATELE FILMULUI. In anul 2000, scriitorul, actorul, comedianul si showmanul Steve Martin s-a lansat si ca romancier, cu un roman extrem de scurt, de 130 de pagini, intitulat "Fata de la magazin". Cartea a fost laudata de critici pentru analiza patrunzatoare a sperantelor, viselor - si indeosebi a deziluziilor - barbatilor si femeilor care cauta dragostea in marele oras.

La baza acestei povestiri a stat o eroina neobisnuita - chiar fata de la magazin, Mirabelle, o tanara naiva din Vermont, prinsa in valtoarea insingurarii din Los Angeles, pana cand deodata il intalneste pe Ray Porter, un milionar inteligent, trecut de 50 de ani, care a reusit in viata si care se indragosteste nebuneste de ea. Ray ii arata Mirabellei afectiunea dupa care a tanjit atata vreme... pentru ca apoi sa ii faca viata un haos, de indata ce ea isi da seama ca fiecare l-a inteles gresit pe celalalt. Ceea ce a intrevazut ea a fost visul vietii ca-n basme, in timp ce el a luat-o ca pe o simpla placere trecatoare - iar amandoi s-au inselat, dupa cate se pare.

"Cred ca una dintre ideile principale din film este ca atunci cand te joci cu sentimentele altora, lucru oricum inevitabil, ii ranesti pe cei din jur", spune Martin. "Chiar si atunci cand ai inima deschisa nu poti influenta rezultatul sau efectele pe care le are o relatie asupra cuiva. Face parte din calatoria vietii. Dar partea buna e ca unii oameni se gasesc unii pe altii."

Video&DVD

CRONICILE DIN NARNIA: LEUL, VRAJITOAREA SI DULAPUL. Pregateste-te sa intri intr-o lume magica. Beneficiind de efecte speciale superbe si cat se poate de realiste, veti asista la explorarile a patru frati: Lucy, Ed-mund, Susan si Peter, care descopera lumea Narnia prin intermediul unui sifonier magic in timp ce se jucau de-a v-ati ascunselea la proprieatea de la tara a unui profesor misterios. Odata ajunsi acolo, copiii descopera un taram incantator, unde pacea salasluia odinioara. Acest tinut populat de animale vorbitoare, pitici, fauni, centauri si uriasi a fost blestemat de Vrajitoarea Alba, Jadis, sa fie inzapezit pentru totdeauna.
An: 2005 / Suport: DVD / Genul: FANTEZIE

CUTIA CU SURPRIZE. La sarbatorirea a 11 ani, Marnie primeste un dar de la un om misterios, intr-un anticariat: o cutie continand patru animale celtice de jucarie, carora descopera ca le poate da viata. Cu ajutorul acestor companioni, Marnie se imbarca intr-o calatorie epica in descoperirea unei carti a "Cunostintelor secrete", pierduta cu o mie de ani in urma in Scotia.
An: 2002 / Suport: DVD / Gen: THRILLER

SPEED 2. Tine-te bine de vesta de salvare pentru continuarea megasuccesului Speed in largul apelor. Sandra Bullock reia rolul care a facut-o faimoasa, al Anniei Porter, o tanara care se asteapta sa petreaca alaturi de prietenul ei (Jason Patric) intr-o croaziera in Caraibe la bordul unui vas de lux. Dar excursia lor catre Paradis devine de cosmar cand un geniu al informaticii (Willem Dafoe) preia controlul asupra vasului, cu scopul de a-l distruge. O calatorie exploziva sub bagheta regizorala a lui Jan De Bont (Speed, Twister), Speed 2: croaziera infernala te conduce prin valuri cu maxima rapiditate.
An: 1997 / Suport: DVD / Gen: ACTIUNE
×