x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iran - Atacul cu "vitrion" pedepsit cu aceeasi moneda

Iran - Atacul cu "vitrion" pedepsit cu aceeasi moneda

29 Noi 2008   •   00:00

Gelozia l-a impins pe Majid, un tanar iranian in varsta de 27 de ani, sa provoace orbirea si desfigurarea iubitei sale, dupa ce i-a aruncat acesteia pe fata acid.



Atacul s-a petrecut in 2004, iar Majid a marturisit fapta sa in fata completului de judecata. El a motivat actiunea sa drept o masura menita sa impiedice mariajul victimei cu un alt barbat decat el.

In virtutea sistemulul legislativ islamic in vigoare, "qisas", Curtea a pronuntat o sentinta in urma careia iranianul va suferi acelasi tratament pe care l-a aplicat victimei sale: va fi orbit cu acid.

Legea dura a talionului, ochi pentru ochi, aplicata de regimul islamic de la Teheran provoaca reactii din partea grupurilor de activisti pentru drepturile omului.

Crima, adulterul, violul, jaful armat, apostazia - renuntarea la religia islamica  sau traficul de droguri sunt catalogate drept pacate fundamentale de legea shariei, aplicata in Iran din 1979, si sunt pedepsite cu moartea.

Un raport al Amnesty International spune ca in ultimul an, in Iran, au avut loc 317 executii, numar depasit doar in China, unde s-au pronuntat 470 de sentinte cu moartea.

www.dailymail.co.uk Victima atacului cu acid, Amenah Bahrami.

×
Subiecte în articol: lumea