x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Irlanda / Legi mai dure pentru muncitorii străini

Irlanda / Legi mai dure pentru muncitorii străini

09 Feb 2009   •   00:00

Ministerul irlandez pentru Întreprinderi, Comerţ şi Muncă va înăspri legislaţia privind admisia forţei de muncă străine, relatează Irish Independent şi Agerpres. Oficialii ministeriali nu au specificat dacă este vorba despre o limitare a numărului de cetăţeni străini care vor putea primi drept de muncă.



Registrele oficiale arată pentru luna trecută un record de 327.860 de muncitori străini. Ministerul a declarat că nu se vor face restriţionări acolo unde este o nevoie crescută de salariaţi cu anumite calificări. Potrivit speculaţiilor în număr tot mai mare, Irlanda ar putea copia modelul britanic, care a impus în ultimul an numeroase restricţii în acest sector. "Orice revizuire a schemei de acces pe piaţa muncii va fi realizată astfel încât să reflecte nevoile pieţei", a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că "sunt examinate anumite aspecte ale schemelor de angajare, având în vedere posibile ajustări ale dispoziţiilor administrative pentru noii muncitori străini". În general, cetăţenii din afara spaţiului economic european (EEA), cu excepţia bulgarilor şi românilor, trebuie să aibă permis de muncă în Irlanda.

Săptămâna trecută, Noel O"Flynn, reprezentant al partidului conservator Fianna Fail, a făcut apel la restricţionarea eliberării permiselor de muncă, întrebându-se de ce sunt aduşi lucrători "în situaţia în care nu avem locuri de muncă pentru proprii noştri cetăţeni". Cu toate acestea, oficialii guvernamentali au precizat că, începând de anul trecut, a existat o scădere rapidă a numărului de cereri pentru permis de muncă. Este probabil ca numărul imigranţilor să scadă de la sine în continuare anul acesta. Luna trecută au fost acordate aproximativ 730 de permise de muncă.

×
Subiecte în articol: lumea