David Irving, istoricul britanic care a făcut închisoare pentru că a negat existenţa Holocaustului, susţine că a fost desemnat chiar de Hitler în persoană pentru a deveni biograful lui, informează cotidianul Telegraph, în ediţia online.
David Irving, care a petrecut mai mult de un an într-o închisoare în Austria după ce a spus că nu au existat camere de gazare în regimul nazist, a declarat de această dată că Fuhrerul celui de-al treilea Reich a prezis că o persoană din Anglia va scrie o biografie "obiectivă" a faptelor sale.
Irving a spus că a reuşit să localizeze un fost medic nazist, care susţine că l-a auzit pe Hitler când a declarat că biografia lui va fi scrisă de "un englez din generaţia viitoare".
Irving, în vârstă de 70 de ani, a declarat cotidianului The Independent că afirmaţia lui se bazează pe întâlnirea din 1970 cu Erwin Giesing, medicul care l-a tratat pe Hitler după atentatul cu bombă comis asupra lui în 1944. Irving susţine că l-a întâlnit pe Giesing în Aachen şi că acesta i-a înmânat un manuscris de 400 de pagini - memoriile sale despre anii petrecuţi în serviciul lui Hitler.
La pagina 385 a manuscrisului există un pasaj în care Giesing poartă o conversaţie cu Hitler. În timpul respectivei conversaţii, medicul îi trata urechea Fuhrerului şi i-a spus că suferă de aceeaşi afecţiune de care suferea şi Kaiserul (fostul împărat german - n.r.). Hitler, foarte mirat, a dorit să afle de unde cunoaşte medicul aceste detalii, iar Gieser i-a spus că a citit o biografie a împăratului, scrisă de englezul J.D. Chamier.
În acel moment, Gieser susţine că Hitler i-a spus: "Într-o bună zi, un englez va scrie şi biografia mea. Dar nu va fi un englez din generaţia actuală. Ei nu pot fi obiectivi. Va fi un englez din generaţia viitoare şi va fi unul care va fi foarte familiarizat cu toate arhivele germane".
În noiembrie 2006, Irvin a fost arestat în Austria, în baza unui mandat de arestare emis pe numele lui în 1989, în urma unui discurs şi a unui interviu în care a negat existenţa camerelor de gazare din lagărul de la Auschwitz.
În timpul procesului, Irving a admis, într-o germană fluentă, că în 1989 a negat faptul că regimul nazist din Germania a ucis milioane de evrei. El a recunoscut, totodată, că a crezut acest lucru până când a văzut personal registrele lui Adolf Eichmann, unul din organizatori principali ai Holocaustului.
Irvind a absolvit Brentwood School din Essex, unde, în timpul discurs de sfârşit de an şcolar, a cerut să primească drept premiu lucrarea lui Hitler, "Mein Kampf", dar a fost dezamăgit să constate că profesorii i-au oferit un dicţionar tehnic în locul cărţii dorite.
Mediafax
Citește pe Antena3.ro