x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Josef Fritzl - Campania unui medic a dus la descoperirea austriacului care şi-a sechestrat fiica 24 de ani

Josef Fritzl - Campania unui medic a dus la descoperirea austriacului care şi-a sechestrat fiica 24 de ani

11 Mai 2008   •   00:00

Medicul austriac care a ajutat la dezvăluirea vieţii secrete a lui Josef Fritzl a recunoscut că nu ştia ce avea să descopere atunci cînd a început o campanie pentru găsirea lui Elisabeth, mama pacientei sale grav bolnave.



Medicul austriac care a ajutat la dezvăluirea vieţii secrete a lui Josef Fritzl a recunoscut că nu ştia ce avea să descopere atunci cînd a început o campanie pentru găsirea lui Elisabeth, mama pacientei sale grav bolnave, relatează The Telegraph.

Refuzul medicului Albert Reiter de a crede minciunile lui Fritzl cu privire la secta dubioasă care a racolat-o pe Elisabeth, a dus la descoperirea acestui caz.

Vorbind pentru prima dată de campania sa personală, Reiter a spus că bănuielile sale au apărut prima dată cînd o tînără foarte bolnavă a fost adusă la spital de bunicul său.

Fata a fost imediat conectată la aparate pentru a o menţine în viaţă.

"Bunicul ei a venit cu o poveste despre cum şi-a găsit nepoata în pragul uşii", a spus Reiter.

"El a spus că a fost abandonată de mama sa, care face parte dintr-o sectă bizară. Nu mi-a plăcut tonul cu care vorbea şi ceva nu mi s-a părut în regulă. Am devenit şi mai bănuitor cînd lui Fritzl nu i se părea important să îmi răspundă la întrebări, cerîndu-mi doar să o fac bine pe Kerstin, pentru ca el să o poată lua iar acasă", a continua medicul.

După ce a fost examinată în detaliu, cazul lui Kerstin, de 19 ani, a devenit şi mai misterios.

Tînăra aproape că nu avea dinţi, iar o scrisoare lăsată de mama fetei în haina fetei nu se potrivea cu declaraţiile bunicului ei, potrivit cărora lui Elisabeth nu îi păsa de copilul ei.

"Nu îmi venea să cred că mama unei tinere de 19 ani, grav bolnave, ar fi descărcat-o pur şi simplu la spital şi ar fi dispărut. Din tonul pe care l-a folosit mama sa în scrisoare reieşea clar că ţinea foarte mult la copilul ei", a continuat medicul.

Cînd starea lui Kerstin s-a agravat, medicul a hotărît să işi depăşească atribuţiile medicale şi să înceapă o campanie personală de a o găsi pe mama fetei.

"Eram sigur de un singur lucru că mama era singura persoană în măsură să ajute", a spus Reiter. "L-am contactat pe bunic iar, şi i-am spus că trebuie să vorbesc cu mama fetei urgent. Eram convins că ea avea informaţia cheie pentru boala misterioasă şi nu înţelegeam de ce el nu era dispus că coopereze, dar a acceptat pînă la urmă", a precizat medicul.

Specialistul a alertat departamentul de relaţii cu publicul al spitalului pentru a anunţa presa locală şi chiar a reuşit să obţină o fotografie a mamei dispărute, Elizabeth Fritzl, de la tatăl său. Aceasta a fost publicată de presa locală.

Pentru că apelul pentru ajutor a fost o iniţiativă personală a lui Reiter, el şi-a dat numărul de mobil, cerînd oamenilor să îl sune direct dacă au informaţii despre mama fetei.

Acesta a spus că unele persoane l-au sunat şi i-au confirmat ipoteza, potrivit căreia Elisabeth a fost racolată de o sectă, şi a construit treptat toată povestea inventată de Josef Fritzl de-a lungul anilor pentru a explica dispariţia fetei sale şi apariţia a trei dintre nepoţii săi.

Reiter a continuat să facă presiuni pentru a obţine răspunsuri şi a arajat ca o echipă de specialişti să fie trimisă în Amstetten din Viena pentru a o căutat pe Elisabeth.

În timp ce Kerstin se lupta pentru viaţă, fiind conecată la aparate în spital, o televiziune locală a acceptat să includă în jurnal o stire scurtă despre starea critică a fetei şi a dispariţiei misterioase a mamei sale, inclusiv apelul pentru Elisabeth de a lua legătura cu medicii.

Elisabeth a văzut la televizorul pe care îl avea în pivniţă, acest reportaj, inclusiv fotografia cu ea de acum 24 de ani.

Nu se ştie ce i-a spus tatălui ei pentru a-l convinge să îi dea drumul, însă acesta a acceptat să o lase să plece cu condiţia să nu îl trădeze.

Fritzl a recunoscut el însuşi că, la vîrsta de 73 de ani, îi venea din ce în ce mai greu să aibă grijă de familia lui din beci, şi că făcuse deja cîteva aranjamente pentru a-i elibera oricum în următoarele luni cu condiţia ca membrii familiei sale captive să îi susţină declaraţiile potrivit cărora ei au reuşit să fugă din secta respectivă.

Condiţia critică a lui Kerstin a grăbit lucrurile, însă el tot credea că invenţiile lui vor fi crezute.

În 24 de ani, Elizabeth a ieşit doar o dată din beci cînd şi-a dus fata, aflată în delir, la maşina tatălui pentru a o transporta la spital. La o săptamînă, ea a făcut al doilea drum la spital.

Josef Fritzl l-a sunat în avans pe medicul Reiter pentru a-l anuţa că Elisabeth s-a întors.

"O aduc la spital şi vrea să îşi vadă fiica. Dar nu vrem complicaţii, să nu suni poliţia", i-a spus Fritzl medicului.

Însă acesta a alertat imediat autorităţile, care l-au arestat pe Fritzl şi pe fiica acestuia cînd erau în drum spre spital, ţinîndu-i însă separat. Atunci Elizabeth le-a spus cum şi-a petrecut ea ultimii 24 de ani.
  • Mediafax

×