x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kiev: Prieten închiriat cu ora pentru cumpărături la mall

Kiev: Prieten închiriat cu ora pentru cumpărături la mall

11 Aug 2010   •   00:00

Locuitorii capitalei ucrainene Kiev beneficiază de acum de un nou serviciu, pe cât de inedit, pe atât de profitabil: dacă doresc, pot închiria pentru perioade scurte de timp un prieten, o menajeră sau chiar un copil. De cererea cea mai mare se bucură bărbaţii de culoare, relatează miercuri cotidianul local Gazeta po kievski.



"Suferiţi de singurătate? Nu ştiţi cu cine să vă plimbaţi seara prin oraş şi să purtaţi o discuţie plăcută? Vă putem ajuta să găsiţi un prieten, o prietenă, soţie sau soţ, menajeră sau chiar un copil, cu care să petreceţi o oră sau chiar un weekend" - se spune într-un anunţ apărut recent pe Internet.

Compania care a inventat acest tip neobişnuit de servicii este asaltată de clienţi. Pentru doar 100 de grivne pe oră, firma vă pune la dispoziţie un prieten ce vă poate însoţi la cumpărături la mall, vă poate închiria un copil mic pentru o plimbare în parc sau un bărbat arătos şi chiar un tată pentru copii, dacă sunteţi mamă singură.

Studenţii de la instituţiile superioare de învăţământ din Kiev au profitat de acest anunţ şi de vacanţă pentru a-şi rotunji veniturile. Astfel, notează Agerpres, contra unei sume mici după standardele locale, mulţi dintre ei combină utilul cu plăcutul. Multe tinere ucrainene recurg la acest serviciu, deoarece "prietenul luat cu chirie" nu înjură, nu fumează, e galant şi manierat. Vă poate ajuta la cumpărături şi recita sonete de Shakespeare. Vă poate însoţi la bibliotecă, nu doar la baruri şi discotecă. Deschide uşa la taxi şi vă conduce acasă, evident, totul pe banii clientei.

La această categorie, de cel mai mare succes se bucură însă tinerii de culoare, reprezentanţii însoritei Africi fiind de departe preferaţi bărbaţilor autohtoni.

Cererea este de asemenea mare pentru "taţi" şi "soţi". "Această categorie este foarte solicitată. Adesea este nevoie ca un tată să meargă la şcoală, să discute cu profesorii sau cu colegi ai copilului. De regulă, astfel de solicitări vin din partea mamelor singure" - povesteşte Vitali Vasilenko, directorul companiei de închirieri. Până acum nu au existat plângeri din partea clienţilor, mai spune el. "Analizăm întotdeauna în detaliu scenariul fiecărei întâlniri, iar în cazul în care clientul este nemulţumit i se returnează banii"- susţine acesta.

×
Subiecte în articol: lumea