x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kremlin/ Independenţa Kosovo nu este un caz unic

Kremlin/ Independenţa Kosovo nu este un caz unic

de Corina Andriuta    |    21 Feb 2008   •   00:00

10:58 • SUA susţine că modelul Kosovo reprezintă un caz unic pe harta lumii. De cealaltă parte, Rusia susţine că  Statele Unite se înşeală atunci când consideră proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo drept un caz "unic", a declarat purtătorul de cuvânt Kremlinului, Dmitri Peskov, informează rian.ru.

SUA susţine că modelul Kosovo reprezintă un caz unic pe harta lumii. De cealaltă parte, Rusia susţine că  Statele Unite se înşeală atunci când consideră proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo drept un caz "unic", a declarat purtătorul de cuvânt Kremlinului, Dmitri Peskov, informează rian.ru.

 

SEMNAL. Aflat la centrul Nixon, în Washington, Peskov a spus în discursul său: "Nu putem fi de acord cu colegii noştri americani (în privinţa ideii) că acest caz este unic. Fie că vor, fie că nu  Rusia şi Statele Unite trebuie să discute pe această temă deoarece după proclamarea independenţei Kosovo se pot observa deja primele semne de reacţie în lanţ". El a precizat că independenţa Kosovo "a fost salutată cu bucurie" în mai multe zone de conflict din lume şi a avertizat că "acest lucru va spori, cauzând probleme foarte grave". Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, îl avertizase de marţi omologul american, Condoleezza Rice, cu privire la "pericolul" constituit de proclamarea independenţei Kosovo pentru "stabilitatea internaţională".

×
Subiecte în articol: magazin kosovo