x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lansare de carte."Geometria Hazardului"

Lansare de carte."Geometria Hazardului"

de Gabriela Boeriu    |    Iount Raduica    |    12 Dec 2007   •   00:00

Luni seara la Banca Naţională a Romăniei a avut loc lansarea ultimului volum de poezii "Geometria Hazardului" a cunoscutului poet George Virgil Stoenescu

Luni seara la Banca Naţională a Romăniei a avut loc lansarea ultimului volum de poezii "Geometria Hazardului" a cunoscutului poet George Virgil Stoenescu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Romăniei.

La eveniment au fost invitate personalităţi marcante, printre care şi primul ministru Călin Popescu Tăriceanu şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu."Ultimul meu volum de poezii reprezintă o cărămidă dintr-un şir lung de cărţi , este o carte obiect pe care n-o citeşti ci o locuieşti", a declarat poetul. Pentru că orice mare creaţie are ca ţintă inţelegerea neinţelesului, autorul mizează pe o "domesticire" a hazardului, un fel de privire blagiană ecstatică asupra iraţionalului. Cartea lui Stoenescu este o incercare de a provoca imposibilul şi a-l atribui raţionalului.

Din punct de vedere al arhitecurii cărţii, volumul cuprinde opt părţi a căte 30 de rondeluri, fiecare rondel fiind insoţit de căte o gravură ezoterică din secolele XVI sau XVII."George Virgil Stoenescu obligă hazardul să intre in cămăşa de forţă a rondelului. Este şi acesta un mod de a impune hazardului o anumită geometrie" spune Solomon Marcus membru al Academiei Romăne.

×
Subiecte în articol: magazin