x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lecţii antiviolenţă în sport în licee

Lecţii antiviolenţă în sport în licee

de Horatiu Sima    |    14 Feb 2008   •   00:00
Lecţii antiviolenţă în sport în licee

10:55 • Se apropie începerea returului la fotbal, iar factorii de răspundere locali vor să facă cunoscute prevederile Legii contra violenţei în sport, aprobată de Parlament şi promulgată recent de preşedintele Traian Băsescu

Se apropie începerea returului la fotbal, iar factorii de răspundere locali vor să facă cunoscute prevederile Legii contra violenţei în sport, aprobată de Parlament şi promulgată recent de preşedintele Traian Băsescu. 

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara au demarat o campanie ce vizează ăn special educaţia ăn mediul şcolar. Sub titulatura „Violenţa nu îţi ajută echipa favorită, alege să fi fair-play”, jandarmii hunedoreni au prezentat, liceenilor din Valea Jiului, noile prevederi ale Legii 4/2008, cea care prevede prevenirea şi combaterea violenţelor în sport.

 

LINIŞTE. „Ne-am inspirat din ceea ce s-a întâmplat în ţările cu tradiţie sportivă cum sunt Anglia, Italia, Spania, ţări ce s-au confruntat cu acest tip de probleme prin anii 80 şi care au plătit scump de tot, existând numeroase victime şi chiar morţi”, a spus Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor hunedoreni. Conform sursei citate în judeţul Hunedoara au fost sancţionate contravenţional 4 persoane, dintre care 3 sunt din Valea Jiului şi una din Hunedoara.Prin intermediul imaginilor surprinse pe stadioane, jandarmii au încercat să aducă la cunoştinţa tinerilor că stadioanele sunt nişte locaţii închise unde, pentru a nu exista probleme, victime şi răniţi, trebuie respectate anumite norme, în caz contrar cei care se abat de la norme vor fi sancţionaţi cu amenzi usturătoare. De la 1.000 la 3.000 lei, interzicerea accesului pe stadioane pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 2 ani sau prestarea de muncă în folosul comunităţii.

CIOCNIRI.Conform legii, cea mai mare amendă, cuprinsă între 1000 şi 3000 lei sau prestarea a 150 – 300 ore activităţi în folosul comunităţii, precum şi interzicerea accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care a săvârşit fapta, se aplică spectatorilor care pătrund pe suprafaţa de joc. De asemenea, speculanţii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1000 şi 3000 lei, iar biletele găsite asupra lor se vor confisca.« În Valea Jiului, şi în judeţul Hunedoara în general, nu am avut evenimente majore legate de violenţa de pe stadioane sau arenele sportive. Nu au fost bătăi grave, ci unele ciocniri între suporteri. La meciurile de Liga a II-a e mai liniştit, probleme mai mari au fost în momentul în care Jiul juca în Divizia A. Atunci, violenţa dintre suporteri s-a lăsat cu sancţiuni, cu geamuri de autocar sparte, cu însoţirea galeriilor”, a mai spus Nicolae Răducu. Ce a mai uitat să precizeze purtătorul de cuvânt a fost faptul că la meciul din Cupa României, cu CFR Cluj, lidera campionatului, autocarul acestora a fost atacat cu pietre la ieşirea din Municipiu.

×
Subiecte în articol: magazin