x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lupte de stradă în Turcia. Kurzii protestează faţă de maltratarea liderului Abdullah Ocalan

Lupte de stradă în Turcia. Kurzii protestează faţă de maltratarea liderului Abdullah Ocalan

20 Oct 2008   •   00:00

Sud-estul Turciei s-a transformat într-un câmp de luptă. De trei zile, mii de militanţi kurzi, care sunt majoritari, au luat cu asalt străzile mai multor oraşe, indignaţi de informaţiile conform cărora liderul lor istoric, Abdullah Ocalan, ar fi fost maltratat în închisoare.



Trupele de ordine au intervenit în forţă, însă nu reuşesc să ţină situaţia sub control. Protestatarii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle incendiare. Copleşite, autorităţile au cerut forţe suplimentare.

Grave incidente s-au produs şi la Istanbul, oraş în apropierea căruia e deţinut Ocalan, pe o insulă-închisoare. Kurzii au încercat să incendieze vehiculele blindate ale poliţiei. Riposta forţelor speciale a fost pe măsură doi oameni fiind răniţi şi 15 arestaţi.

Vestea că Abdullah Ocalan ar fi fost maltratat a fost dată, săptămâna trecută, de unul dintre avocaţii lui.

Ocalan e fondatorul Partidului Muncitorilor din Kurdistan, calificat drept organizaţie teroristă, care se luptă şi în prezent cu armata turcă la graniţa cu Irakul. Ocealan a fost capturat în Kenya, în 1999. A fost extrădat în Turcia şi condamnat la închisoare pe viaţă.
www.antena3.ro
 

×
Subiecte în articol: lumea