x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Măcelarul VIP-urilor

Măcelarul VIP-urilor

de Anca Aldea    |    09 Oct 2010   •   00:00
Măcelarul VIP-urilor
Sursa foto: /Reuters

Numele lui este pe buzele tuturor. Ale oamenilor din Panzano, ale Prinţului Charles al Marii Britanii, ale starului rock Sting, ale actorului Jack Nicholson, ale premierului italian Silvio Berlusconi, ale celebrului bucătar Jamie Oliver. Toţi îl cunosc pe Dario Cecchini.



Chiar şi Elton John l-a întâlnit personal pe măcelarul din Toscana, căruia i-a plătit pentru o friptură de vită vândută la o acţiune de caritate frumoasa sumă de 2.500 de lire sterline. Aproape în fiecare zi, prăvălia de carne din Panzano, un sătuc cu doar 3.000 de suflete aflat la 35 de kilometri de Florenţa, este luată cu asalt de cumpărători. Dario Cecchini are un pic din toate. Ascultă muzică bună, citeşte mult, colecţionează artă, e sociabil şi neconformist, e energic, generos şi entuziast, vorbeşte lejer pe subiecte de istorie şi lite­ratură şi recită poezii cu patos.

Peste zi, prepară mezeluri alese - cârnaţi cu usturoi, salam cu seminţe de chimen etc. - şi pregăteşte carnea pentru friptură, asezonând-o cu diverse ierburi aromatice proaspete. Familia sa şi-a construit în Panzano pro­priul imperiu încă din anul 1750 şi i-a dus numele peste ţări şi mări. Dario a preluat afacerea şi a extins-o cu un restaurant, în care cel mai scump meniu costă 30 de euro. Dar unde ştii că, odată aşezat la masă, te hrăneşti cu bucate naturale şi sănătoase.

Cumpără carnea de vită de la o fermă mică din Catalunia (Spania) şi găteşte cel mai adesea după o carte de bucate din se­colul al XIX-lea, „Arta de a mânca bine". La uşa pră­văliei sale vin o grămadă de turişti din toate colţurile lumii. „Nu mă gândesc niciodată să câştig bani atunci când îi ofer unui străin un pahar cu vin sau o felie de pâine de Toscana. Una dintre plăcerile vieţii mele este să fiu o gazdă bună. (...) Nu am nevoie de o casă uriaşă şi nici nu vreau un Rolls-Royce. Să ai succes în propria ta afacere reprezintă principalul scop în viaţă. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru mine", povesteşte Dario într-un interviu acordat ziarului britanic The Independent.

×
Subiecte în articol: magazin