x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Thailanda

MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Thailanda

26 Noi 2008   •   00:00

MAE recomandă cetăţenilor români să evite, în această perioadă, efectuarea călătoriilor care nu sunt absolut necesare în Thailanda şi, mai ales, să evite deplasările în zona de frontieră cu Myanmar şi în provinciile sudice Pattani, Yala, Narathiwat şi Songkhla.



"La Bangkok, situaţia este tensionată, datorită manifestaţiilor politice stradale, care au potenţial să degenereze în acte de violenţă. Ca urmare a escaladării stării de tensiune, aeroportul internaţional Suvaranbhumi a fost închis. De aceea, recomandăm cetăţenilor români aflaţi în capitala Thailandei să manifeste atenţie sporită la deplasarea în oraş, să evite locurile aglomerate şi să respecte atenţionările şi instrucţiunile autorităţilor locale", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe, remis, miercuri, MEDIAFAX.

MAE menţionează totodată că, pe fondul menţinerii stării de urgenţă în provinciile sudice Pattani, Yala, Narathiwat şi Songkhla, recomandă cetăţenilor români să nu se deplaseze în această regiune, "unde situaţia de securitate este deteriorată semnificativ ca urmare a acţiunilor violente ale unor grupuri armate".

De asemenea, MAE recomandă evitarea deplasărilor în zona de frontieră cu Birmania/Uniunea Myanmar.

Ministerul mai recomandă cetăţenilor români să se informeze permanent asupra situaţiei de securitate din zonă şi să manifeste atenţie şi prudenţă sporită pe toată durata prezenţei în aceste regiuni.

MAE precizează că, pentru eventuale solicitări de asistenţă consulară, cea mai apropiată misiune diplomatică română este Ambasada României la Bangkok.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea