x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Malarie la Iaşi

Malarie la Iaşi

de Veronica Micu    |    30 Iun 2008   •   00:00
Malarie la Iaşi

14:35 • Reprezentanţii Autorităţii pentru Sănătate Publică (ASP) Iaşi au anunţat că un bărbat din China, de 30 de ani, care lucrează pe un şantier din capitala Moldovei, a fost internat încă de săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind diagnosticat cu malarie.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Sănătate Publică (ASP) Iaşi au anunţat că un bărbat din China, de 30 de ani, care lucrează pe un şantier din capitala Moldovei, a fost internat încă de săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind diagnosticat cu malarie.


CAZ SINGULAR. "Boala a fost diagnosticată în fază incipientă, iar evoluţia pacientului este bună. Cred că îşi va reveni. Malaria nu este transmisibilă de la om la om, ci doar prin înţepătura ţînţarului anofel. Vom face verificări şi în cazul celorlalţi angajaţi din străinătate pentru a preîntâmpina alte cazuri. Cred însă că este vorba de un caz singular", a declarat purtătorul de cuvînt al ASP Iaşi, Marius Voicescu. Potrivit reprezentanţilor ASP, pacientul va rămîne internat în spital încă două săptămâni, în condiţiile în care, încă de la internare, i s-a administrat tratamentul specific, bazat pe chinină. Malaria este una dintre cele mai grave boli infecţioase din lume. Boala este provocată de un organism parazit şi este prezentă, în special, în Asia, Africa şi America Latină. O serie de firme din Iaşi care ridică cartiere de blocuri sau de vile şi complexe multifuncţionale au apelat la forţă de muncă din străinătate, în special din Turcia şi China. Reprezentanţii ASP au refuzat să spună unde este angajat muncitorul chinez diagnosticat cu malarie.

×
Subiecte în articol: magazin