x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maramureş / Ninsoarea paralizează circulaţia

Maramureş / Ninsoarea paralizează circulaţia

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Mar 2008   •   00:00

Traficul rutier s-a desfăşurat cu mare dificultate, în noaptea de miercuri spre joi, pe drumurile din zona de munte a judeţului Maramureş, mai multe autoturisme şi tiruri rămânând blocate din cauza zăpezii de pe carosabil. Mai mult, după o noapte de ninsori abundente, stratul de zăpadă atingea, joi dimineaţa, în localitatea bistriţeană Rodna, 23 de centimetri.  


Traficul rutier s-a desfăşurat cu mare dificultate, în noaptea de miercuri spre joi, pe drumurile din zona de munte a judeţului Maramureş, mai multe autoturisme şi tiruri rămânând blocate din cauza zăpezii de pe carosabil.  Mai mult, după o noapte de ninsori abundente, stratul de zăpadă atingea, joi dimineaţa, în localitatea bistriţeană Rodna, 23 de centimetri.

PROBLEME. Directorul secţiei Drumuri Naţionale Maramureş, Mircea Pop, a declarat, joi, că utilajele de deszăpezire acţionează în continuare pentru curăţarea zăpezii de pe şosele. Şoferii ar putea întâmpina dificultăţi pe drumul ce face legătura între Sighetu Marmaţiei şi Borşa, în zona Hera, unde joi dimineaţa încă mai ningea: ,,Am avut o noapte cumplită. Am crezut că ne îngroapă zăpada, deoarece a nins abundent. Au fost probleme în trafic, pentru că maşinile nu erau dotate pentru iarnă, nimeni nu se aştepta să cadă ninsori atât de abundente. La ora actuală mai ninge în Borşa. Şoferii ar putea întâmpina dificultăţi prin localitatea Rona de Sus, în zona Hera, spre Borşa, unde zăpada de pe carosabil este de până la un cm”. Acesta a mai arătat că la Borşa s-a depus în urma ninsorilor din ultimele două zile, un strat de zăpadă de peste 60 de cm.

ZĂPADĂ CA ÎN DECEMBRIE.Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a nins la Valea Mare localitate din comuna Şanţ, unde au căzut 16 litri/mp în 24 de ore. Cel mai frig a fost însă la Piatra Fântânele, în Munţii Bârgăului, unde mercurul a coborât până la minus 6 grade Celsius. De altfel, a nins în tot judeţul, chiar şi la Bistriţa unde stratul de zăpadă atinge câţiva centimetri. Drumarii au fost nevoiţi să intervină cu utilajele din dotarea Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj întrucât contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat în 15 martie.

 

×
Subiecte în articol: magazin