x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maraton printre cămile

Maraton printre cămile

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    04 Apr 2008   •   00:00
Maraton printre cămile
Sursa foto: Pierre Verdy/

Un atlet admiră de aproape o cămilă, la scurt timp după startul celei de-a doua etape a Maratonului Nisipurilor desfăşurată în Erg Znaigui

Un atlet admiră de aproape o cămilă, la scurt timp după startul celei de-a doua etape a Maratonului Nisipurilor desfăşurată în Erg Znaigui (300 de kilometri sud de Ouarzazate, Maroc). Cursa, aflată la cea de-a 23-a ediţie, se desfăşoară pe parcursul a 245 de kilometri, în etape de câte 24 de ore. Concurenţii sunt obligaţi să care tot echipamentul în spate. La această manifestare participă competitori din 32 de ţări, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 71 de ani.

 

Solicitare: Atleţi războinici, rugaţi să nu vâneze

Şase războinici africani, parti­cipanţi la Maratonul Londrei, au fost rugaţi să nu-şi urmeze instinctele şi să nu vâneze animalele din fermele aflate pe traseul cursei. Reprezentanţii tribului Maasai din Tanzania au fost, de asemenea, avertizaţi să-şi ţină ascunse părţile intime şi să nu folosească tufişurile pentru necesităţile fiziologice, informează The Sun. Bărbaţii vor participa la 13 aprilie la o cursă de 26 de mile (aproximativ 42 de kilometri) organizată în scopuri caritabile, banii strânşi urmând a fi donaţi triburilor sărace din Africa.

 

Plângere: Halterofil prea gălăgios

Un halterofil din Kent (Marea Britanie) a fost amendat cu 70 de lire sterline după ce vecinii săi s-au plâns că nu mai pot sta în apar­tamente din cauza strigătelor războinice ale acestuia, informează Metro.co.uk. Giran Jobe, în vârstă de 26 de ani, se antrenează zilnic câte două ore ridicând greutăţi, iar strigătele sale, conform măsură­to­rilor, depăşesc 100 de decibeli. Ve­cinii sunt deranjaţi şi de zgomotul produs de greutăţi atunci când sunt aruncate la podea de către hal­terofil. “Nu dau muzica tare, nu dau petreceri şi nu mă fâţâi de colo-colo. Tot ce fac este să mă an­trenez. Nu îmi vine să cred că am fost dat în judecată pentru aşa ce­va”, a declarat mâhnit sportivul.

 

Spania: A făcut pe mortul ca să scape de poliţie

Un hoţ care a spart biroul unei companii de pompe funebre din Spania a încercat să facă pe mortul pentru a scăpa de poliţiştii aflaţi pe urmele lui. L-au dat însă de gol hainele, mult prea colorate pentru un decedat, şi faptul că nu şi-a putut ţine prea mult timp respiraţia, informează site-ul Metro.co.uk. Vecinii serviciului de pompe funebre Crespo au alertat poliţia după ce au văzut că uşa biroului a fost forţată în toiul nopţii. Nici oamenii legii şi nici reprezentanţii companiei nu-şi dau seama ce ar fi putut fura tânărul de 23 de ani din birou.

 

TV: Servicii funerare pay-per-view

Reprezentanţii unui crematoriu din Southampton (Marea Britanie) au avut ideea de a-şi face televiziune pay-per-view (trebuie să plăteşti pentru a urmări programele difuzate) pentru cei care nu pot participa, din diverse motive, la înmormântare, informează Ananova. Contra sumei de 75 de lire sterline, rudele şi prietenii defunctului pot urmări ceremonia live sau înregistrată pe calculator. De asemenea, firma poate furniza în schimbul sumei de 50 de lire sterline un DVD cu ceremonia, iar pentru 25 de lire sterline – o înregistrare audio.

×
Subiecte în articol: magazin