x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Michael Jackson, supraevaluat

Michael Jackson, supraevaluat

de Anca Aldea    |    27 Iun 2010   •   00:00

Licitaţia organizată de Casa Julien's din Las Vegas cu prilejul comemorării a unui an de la moartea lui Michael Jackson a înregistrat un succes fulminant, obiectele megastarului fiind vândute la preţuri exorbitante.

O mănuşă purtată în timpul turneului din 1984, "Victory Tour", a fost vândută pentru 190.000 de dolari, iar o jachetă de piele, al cărei preţ era estimat la 8.000 de dolari, a fost cumpărată cu 120.000 de dolari. Un autograf semnat de Michael într-una dintre ultimele sale zile de viaţă a fost vândut pentru 21.000 de dolari, de 26 de ori mai mult decât preţul estimat. Printre alte obiecte scoase la licitaţie de Casa Julien's s-au numărat trofeul Moonman (43.750 de dolari) primit de Michael în cadrul galei MTV pentru videoclipul piesei "Scream" şi o pălărie albă (56.250 de dolari).


PĂRINŢII LUI MICHAEL, MANIPULAŢI PENTRU BANI
Licitaţia a fost organizată în ciuda opoziţiei insistente a lui Randy Jackson, unul dintre fraţii megastarului. Acesta a precizat că, în 2009, Regele muzicii pop a obţinut un ordin judecătoresc care impunea organizarea acestei licitaţii, la care erau scoase la vânzare obiecte personale. Într-un mesaj postat pe Twitter, Randy scria, săptămâna trecută, că numai mama sa, Katherine, este în măsură să oprească vânzările la Casa Julien's.

Randy a criticat totodată şi o manifestare organizată sâmbătă, de aşa-numita "Fundaţia Familiei Jackson", la Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills. Potrivit lui Randy, citat de TMZ.com, "fraţii şi surorile mele nu ştiu de existenţa unei astfel de fundaţii...". Pe site-ul  "Fundaţiei Familiei Jackson" se arată, potrivit TMZ.com, că funcţia de preşedinte o deţine tatăl lui Michael, Joe Jackson, iar cea de vicepreşedinte - mama artistului, Katherine Jackson. Randy spune că Joe şi Katherine sunt manipulaţi de anumiţi oameni care încearcă să câştige ilegal un ban. Pe de altă parte însă, TMZ.com a descoperit că unul dintre cântăreţii chemaţi la evenimentul de sâmbătă din Beverly Hills este... unul dintre clienţii impresarului Joe Jackson. Organizatorii manifestării de la Beverly Hilton au declarat pentru TMZ.com că o parte din banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi, însă nu au precizat despre ce sumă este vorba.


×
Subiecte în articol: lumea