x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Micul gigant

Micul gigant

14 Apr 2006   •   00:00
Micul gigant
GADGET
Lumea camerelor foto devine tot mai desavarsita

O data cu Cyber-shot DSC-R1, Sony face pasul de la aparatul relativ normal, care seamana cu un SLR fara obiectiv interschimbabil, la gigantii seriei, cei de peste 10 MP. Nu este vorba numai de marime aici.

Cateva noutati la momentul aparitiei dau de fapt importanta premierei. Sa enumeram cateva. Este prima camera cu senzor mare. Ce inseamna acest lucru? O sensibilitate aproximativ de cinci ori mai mare, decat a camerelor obisnuite, care va va permite sa faceti poze cand lumina nu este foarte buna si veti surprinde mai multe detalii. Evident, plata vine la cantitatea "zgomotului" indus in unele situatii, cand veti observa ca fotografia nu poate fi marita foarte mult fara a vedea pixelii. Veti obtine poze pixelate, dar veti obtine. O alta noutate de men-tionat este pozitia ecranului LCD cumva nestandard. Amplasarea ei pe corp are cateva avantaje si este superioara celei fixe, unghiul de fotografiere fiind astfel marit. Obiectivul este facut de renumitul producator Carl Zeiss, acesta avand o plaja de valori putin diferita fata de modelele anterioare (24-120mm, F2,8-4,8). Multiplele posibilitati de a face selectii direct din butoanele externe si un meniu foarte bun completeaza avantajele unui aparat de dorit.

Camera pentru supravegherea wireless


Camerele de supraveghere wireless D-link ofera utilizatorilor solutii de monitorizare foarte avansate a locuintelor sau a birourilor mici. Cea din fotografia alaturata, D-link DCS-5300W, este inzestrata cu doua motoare care ii permit miscarea pe verticala si pe orizontala. Mai mult, nu trebuie sa fiti in camera cu pricina pentru a o ghida si a obtine imaginile dorite. La fel ca si restul camerelor de supraveghere, ea poate expedia via e-mail pozele capturate.

Foarte interesant este faptul ca, desi este o camera pe internet, ea poate fi conectata si la un televizor sau un video recorder, lucru ce face din ea o optiune buna pentru cei ce nu doresc sa investeasca neaparat intr-un calculator.

NEWS
CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS VIDEO EDITOR
este o incercare reusita de combinare a unui dispozitiv de redare a sunetelor si a unuia pentru captura video. Partea audio a acestui ansamblu este excelenta, oferind suport pentru sistemele audio 5,1 si 7,1. Ca sa usureze operarea, pe partea frontala sunt dispuse toate intrarile, precum si cele doua potentiometre, unul pentru microfon si altul pentru volumul general. Pentru a-si putea indeplini functia cea mai importanta, cea video, aveti doua programe foarte bune si intuitive, ce permit o trecere a capturilor video de pe camera de filmat pe DVD: Ulead DVD Movie Factory SE si Video Studio 8.

AEROCOOL COOLPANEL 2 este un dispozitiv absolut necesar (bay de 5.25") oricarui PC pentru a se considera complet. A detine componente puternice nu reprezinta o satisfactie maxima daca nu exista posibilitatea de a le monitoriza si, de ce nu, controla. CoolPanel dispune de patru cabluri de alimentare pentru cooler, plus inca patru detectoare de cadura. Temperaturile inregistrate sunt afisate pe ecranul LCD propriu, precum si viteza de rotatie a fiecarui ventilator conectat. Cu ajutorul a patru butoane dispuse sub ecran se poate memora o temperatura maxima pentru fiecare senzor, utilizatorul fiind avertizat in cazul in care valoarea respectiva este depasita.
×