x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ministrul berzelor

Ministrul berzelor

de Vlad Teodorescu    |    14 Mai 2008   •   00:00

În urmă cu două zile, mă întorceam acasă de la redacţie pe drumul de 11 kilometri şi două ore de condus prin Bucureştiul fluidizat pînă la lacrimi de Videanu. Setat pe ştiri, radioul mormăia monoton, fără pauze, fără virgule, fără puncte, fără idei. Vorbea ministrul muncii… Aşa cum numai domnia sa poate să o facă.



În urmă cu două zile, mă întorceam acasă de la redacţie pe drumul de 11 kilometri şi două ore de condus prin Bucureştiul fluidizat pînă la lacrimi de Videanu. Setat pe ştiri, radioul mormăia monoton, fără pauze, fără virgule, fără puncte, fără idei. Vorbea ministrul muncii… Aşa cum numai domnia sa poate să o facă. Pentru o secundă m-am gîndit că discursurile lui Păcuraru ar trebui interzise de la difuzare pe radiourile maşinilor la orele în care şi aşa, lungile "sieste” petrecute de la un semafor la altul îndeamnă la picoteală. Apoi brusc, alămuri, tromboane, focuri de articii! Domnul ministru era de părere, nici mai mult nici mai puţin, că muncitorii români plecaţi în străinatate "ar trebui să se reîntoarcă înapoi” fiindcă, zic eu, înainte ar fi fost un pic mai complicat.

În primul moment m-am gîndit la săraca învăţătoare a domniei sale. Care cu siguranţă s-a răsucit de trei ori pe acolo pe unde o fi acum la gîndul că Paul dintr-a patra e pe tabelul cu succesuri, almanahe şi poluţii. Apoi la concurenţă acerbă între gafele lui Păcuraru şi inepţiile lui Cioroianu şi la pariurile care se pun la guvern avînd ca subiect care, unde şi cînd se va da primul în stambă.

Şi iată că nu au trecut nici 24 ore şi… oooops, he did it again! Adică, în traducere liberă "titularul de la Muncă a comis-o din nou” fiindcă la cuvîntul "furat” trebuie să vii cu probe.

Ieri, inspirat probabil de faptul că, anul acesta, Ziua Bărbatului a coincis cu Ziua Moaşelor, onor ministrul muncii, ba şi a protecţiei sociale, a decis că buba în România este scăderea natalităţii. Ceea ce conduce urgent, zice domnia sa, la o scădere fără precedent a indicelui demografic. Este de presupus că a amintit abia la urmă despre milioanele de muncitori români care aleg să muncească departe de ţara datorită experienţei mai mult decît jenante avută în urmă cu puţin timp în Spania.

Aici, nu a reuşit să convingă nici măcar un căpşunar să "revină înapoi” sub caldele auspicii create de ministerul domniei sale.

Sincer să fiu, la cît de naiv e domnul ministru, mă aşteptam să propună – în contra partidă cu impozitarea cadourilor de Paşti – facilităţi specială pentru berze, măcar aşa să sporească natalitatea care a fi ajuns coşmarul mandatului său. Atunci putea vorbi liniştit despre măsurile ce trebuiesc luate de urgenţă, cu toate că, primele rezultate ar fi apărut (dacă ar fi început campania chiar din această noapte) abia peste nouă luni, ba în unele cazuri peste şapte.

Şi avînd în vedere rezultatele de pînă acum, este puţin probabil ca actualul Cabinet să apuce să-şi recunoască cu acte în regulă realizările.

Avînd în vedere că româncele preferă să nască tot mai mult prin vecini, peste hotare, eu cred că dizertaţia domnului ministru aflat la final de mandat nu valorează nici măcar cît un afrodiziac cumpărat din Piaţa Obor.

Şi încă un amănunt nu lipsit de importanţă. La condiţiile de acum, cred că pînă şi bigamii bat în lemn atunci cînd barza îşi face cuib sub streaşina lor...

×
Subiecte în articol: magazin