x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mireasa nu era virgină. "Eroare de calitate”

Mireasa nu era virgină. "Eroare de calitate”

de Marinela Nardin    |    29 Mai 2008   •   00:00

18:01 • Corespondenţă din Paris • Justiţia franceză a anulat o căsătorie pe motiv că proaspăta soţie a minţit în privinţa virginităţii.



Corespondenţă din Paris
Justiţia franceză a anulat o căsătorie pe motiv că proaspăta soţie a minţit în privinţa virginităţii.

Doi tineri rămaşi anonimi, de religie musulmană, se căsătoresc din dragoste. Vor să fie uniţi la bine şi la rău. În noaptea nunţii,  proaspătul însurăţel constată însă că aleasa lui nu este virgină aşa cum pretinsese.  A doua zi, tînărul cere tribunalului civil să anuleze căsătoria şi obţine cîştig de cauză în faţa instanţei, aceasta considerînd că bărbatul a fost înşelat asupra "calităţii”. Se întîmplă în Franţa în anul 2008.

Decizia a fost luată în aprilie de tribunalul de mare instanţă din Lille, un oraş industrial din nordul Franţei. Cei doi tineri sînt musulmani, însă 'deloc extremişti' dupa cum îi descrie avocatul soţului citat de Libération. El e inginer, ea studentă. Tînăra "i-a fost prezentata viitorului soţ drept celibatară şi castă", scrie în decizia emisă de tribunal.
"Am fi putut să cerem un divorţ cu acordul ambelor părţi. Însă am optat pentru procedura de "anulare relativă", căci este cea care corespunde cel mai bine cazului", spune  Xavier Labbée, avocatul tînărului.
Căsătoria a fost anulată de către instanţă în baza unui articol din Codul Civil Francez care spune că o căsătorie poate fi anulată din cauza unei erori asupra 'calităţilor esenţiale ale unuia dintre soţi'.

În comunitatea musulmană virginitatea e considerată o "valoare esenţială". În Franţa, aceast fapt a dus la apariţia unui nou fenomen în care cabinetele ginecologilor sînt din ce în ce mai solicitate în operaţii de refacere a himenului.

×
Subiecte în articol: magazin